Italiaanse bruschetta met tomaat en mozzarella maak je zo!

Het inkooplijstje voor heerlijke Italiaanse Bruschetta:

  • Ciabatta brood of stokbrood
  • Italiaanse kruidenolie
  • Buffelmozzarella
  • Trostomaatjes

Snij je ciabatta of (oude) stokbrood in 2 cm dikke plakken en bestrijk ze aan beide kanten goed met een kwast in met de groene Italiaanse kruidenolie. Bak het bood kort op een voorverwarmde bakplaat of op een BBQ-rooster. Bak de ciabatta kort in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, lekker. Het begint nu al te lijken op de Italiaanse Bruschetta van TV! Beleg de broodjes met een flinke plak buffelmozzarella en een paar partjes verse tomaat. Breng het op smaak met zeezout en peper en sprenkel eens wat extra vergine olijfolie over de ‘bruchetta taartjes’ of geef er divers soorten beleg bij zodat iedereen zijn eigen ‘bruchetta taartje’ kan samenstellen. De bruschetta met tomaat en mozzarella is snel klaar en heerlijk voor het hele gezin.

bruschetta