Schilderijen in huis ophangen tips & trucs

Abstracte kunst is een stroming binnen de moderne kunst. Hierin proberen de kunstenaars niet altijd  ‘natuurlijke’ beelden  weer te geven ze laten dus veel over aan je eigen verbeelding. Dat maakt deze abstracte schilderijen juist zo bijzonder voor in huis.

Kandinsky, Malevitsj, Miró, Picasso en Appel zijn een aantal sprekende voorbeelden van abstracte schilders. Deze kan de gewone burger (zo ook ik) natuurlijk niet betalen. Daarvoor zijn er wel hele mooie alternatieven te vinden om je inrichting net even die extra kunstzinnige spanning te geven. Ik zal je een paar bruikbare tips geven om je huis helemaal in abstracte stijl te krijgen.

Stem alle elementen goed op elkaar af

Een te druk interieur, dat is echt een doodzonde. Kijk dus eerst hoe je huidige interieur in elkaar steekt. Heb je wel ruimte voor een abstract schilderij? Moet deze vierkant of juist langwerpig zijn? Brengt het chaos of juist rust in mijn huis? Allemaal zaken om eerst goed bij stil te staan. Maak het schilderij de topper. Geef deze dus genoeg ruimte om perfect uit te komen. Laat bijvoorbeeld een flink stuk vrij op de wand of schuif de tafel iets opzij.

Kleur, kleur, kleur

Je huis is jouw eigen kunstwerk, vul deze zo mooi mogelijk in. Jij hebt de basis al staan voor een geweldig abstract schilderij in huis. Je meubels, accessoires en de vloer zijn allemaal elementen die het jouw veilige stekje maken. De kleurstelling is hierin heel belangrijk. Heb je felle kleuren? Vul deze dan aan zodat de stijl van je huis in tact blijft. Heb je echter zachte en lichte kleuren in huis? Dan kan het mooi zijn om die rust te behouden. Ga dan voor lichtere kleuren of pastelkleuren. Geloof mij maar, dat staat echt super leuk zonder dat het te druk wordt.

Minder is véél meer

2 óf 3 goede elementen maken een kamer veel interessanter dan 100 kussentjes en evenzoveel geurkaarsen door elkaar. Bij een abstract schilderij geldt dit ook. Kies een paar sterren uit in de kamer. Bijvoorbeeld je mooie grote bank, de houten tafel en een kleurrijk schilderij. Zo hou je voor jezelf overzicht en wordt het veel gemakkelijker inrichten. Stel de kussens af op de basiskleuren van je gekozen sterren. Je zult zien dat je zo eindeloos kunt combineren en toch de kern van je interieur behoudt.