De “summer chic dress code” heeft, net als elk modethema, vele lagen en nuances die het waard zijn om verder te ontdekken. We zullen ons verdiepen in enkele van de subtiele details en elementen die deze stijl echt laten schitteren en je helpen de perfecte outfit te kiezen die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

De zon schijnt fel, de dagen zijn langer en de kalender vult zich met uitnodigingen voor zomerbruiloften. Deze uitnodigingen gaan vaak gepaard met de verwachting dat gasten gekleed gaan volgens een bepaalde dresscode: Summer Chic. Maar wat betekent dit precies? Hoe kun je de balans vinden tussen stijlvol, comfortabel en passend voor de gelegenheid? Laten we samen de geheimen van de “summer chic dress code” ontrafelen!

Wat betekent ‘summer chic’ eigenlijk?

Summer Chic is een combinatie van zomerse elegantie en comfort. Het is de kunst van het stijlvol kleden zonder de beperkingen van formele kledingvoorschriften. Denk aan luchtige stoffen, vrolijke kleuren, en natuurlijk, een vleugje chic.

De do’s en don’ts van summer chic

Do’s:

 • Kies voor lichte, ademende stoffen zoals katoen of linnen.
 • Ga voor pastelkleuren of levendige zomertinten.
 • Accessorize! Denk aan hoeden, zonnebrillen, en sieraden die je outfit accentueren.
 • Open schoenen zoals sandalen of espadrilles zijn vaak een goede keuze.

Don’ts:

 • Vermijd te korte en te onthullende kledingstukken.
 • Laat die spijkerbroek thuis, tenzij dit specifiek wordt aangegeven.
 • Te zware make-up. Ga voor een natuurlijke, frisse look.
 • Hoge hakken op een buitenbruiloft (je wilt niet in het gras zakken!).

“Tijdens een zomerbruiloft in Toscane herinner ik me dat ik bijna mijn sjaal thuisliet, denkend dat het te warm zou zijn. Gelukkig nam ik het toch mee. De sjaal, in een heldere zomerse tint, werd niet alleen een levensredder toen de avondwind opstak, maar werd ook een gespreksonderwerp. Mensen complimenteerden de kleur en hoe het mijn outfit accentueerde. Het benadrukte voor mij het belang van accessoires en hoe ze een outfit kunnen transformeren.”

Textuur en patronen: de subtiele spelers

In de zomerse hitte is het niet alleen de snit of de kleur van je kleding die ertoe doet. De textuur en patronen spelen ook een grote rol.

 • Linnen: Deze natuurlijke vezel is licht, ademend en heeft een unieke textuur die direct zomers aandoet.
 • Kant: Vooral populair bij dames, voegt een vleugje elegantie en vrouwelijkheid toe aan elke outfit. Een kanten detail op een jurk of blouse kan wonderen doen.
 • Bloemenprints: De eeuwige zomerfavoriet. Of je nu kiest voor grote, opvallende bloemen of subtiele, gedetailleerde prints, je kunt nooit fout gaan met een bloemenmotief op een zomerbruiloft.

Inspiratie voor dames: elegante zomerlooks

Voor de perfecte zomerse chic outfit voor dames, denk aan een middellange zomerjurk, eventueel met een bloemenprint. Maxi-jurken zijn ook altijd een winnaar, vooral als ze van vloeiende stoffen zijn gemaakt.

Wat betreft schoeisel, kies voor stijlvolle, maar comfortabele schoenen. Een sleehak is ideaal voor buitenbruiloften, omdat ze stabiliteit bieden zonder in te leveren op elegantie.

Op een warme zomerdag was ik te gast op een prachtige strandbruiloft. Ik had gekozen voor een lichtblauwe maxi-jurk met een subtiele print. Terwijl velen moeite hadden met het zand (dankzij hun stiletto’s), liep ik zorgeloos rond op mijn espadrille sleehakken. Soms is comfortabel zijn de chicste keuze!

Inspiratie voor heren: koel en stijlvol

Voor heren vertaalt Summer Chic zich vaak in een lichte linnen broek met een bijpassend overhemd. Een colbert is optioneel, maar als je er een kiest, zorg er dan voor dat het van een luchtige stof is. Qua schoenen zijn loafers of nette sandalen meestal passend.

Externe vs. interne stijl: Het belang van authenticiteit

Terwijl “summer chic dress code” bepaalde richtlijnen biedt, is het belangrijkste dat je jezelf blijft. Externe stijl gaat over het volgen van trends, maar interne stijl gaat over authenticiteit en je goed voelen in wat je draagt. Zelfs de chicste outfit zal niet werken als je je er niet prettig in voelt.

Schoeisel: Comfort ontmoet stijl

We hebben al even de schoenkeuzes aangestipt, maar het is de moeite waard om hier dieper op in te gaan. Het kiezen van het juiste paar voor een zomerbruiloft kan een uitdaging zijn.