Als je online gaat shoppen wil je natuurlijk wel dat je dit veilig kunt doen. Veilig online producten vergelijken en kopen begint bij jezelf. Als consument moet je online zelf bepalen wat wel en niet verstandig is. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit het vaak ook. Vaak zie je op internet allemaal deals voorbij komen. Producten worden soms wel voor de helft van de prijs aangeboden. Trap hier niet in. 

Veilig producten vergelijken

Om veilig online te shoppen, moet je op een aantal dingen letten. Zorg ten eerste dat je kijkt naar het keurmerk op de website. Websites die hebben bewezen dat ze betrouwbaar zijn, hebben vaak een keurmerk zoals Webshop Keurmerk. Mocht de webshop ook daadwerkelijk goedgekeurd zijn door deze keurmerkorganisaties, dan zal de website een logo hebben gekregen. Wil je echt zeker weten dat het keurmerk echt is, kijk dan ook eens op de website van de organisatie van het keurmerk. Soms komt het voor dat keurmerken ten onrechte op onbetrouwbare websites worden geplaatst. Om er zeker van te zijn dat het keurmerk ook daadwerkelijk afgegeven kun je dit op deze manier nagaan. Mocht het logo van het keurmerk wel op de website staan maar kan je dit niet terugvinden? Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een onbetrouwbare partij. 

Controleren van websites

Naast het controleren van het keurmerk is het ook goed om te weten bij wie je gaat kopen. Is het bedrijf goed vindbaar of zijn adresgegevens moeilijk te achterhalen? Kom je gemakkelijk in contact met de klantenservice als er iets zou zijn? Is er überhaupt sprake van een klantenservice? Kijk ook vooral naar de recensies op Google. Zie je veel slechte recensies, dan is dit eigenlijk altijd een teken dat je problemen gaat krijgen op het moment dat je zaken gaat doen met het bedrijf. Let trouwens wel op bij het raadplegen van recensies op de eigen website van de organisatie. Het kan zo zijn dat het bedrijf slechte recensies verwijdert en zelfs betaalt voor positieve recensies. Laat je hier dus ook niet te makkelijk voor de gek houden! Op deze manier kun je veilig producten vergelijken.