Strepen of krassen op je vloer? Zonde! Maar hoe kan je je mooie vloer hier tegen beschermen? Stoeldoppen bieden uitkomst. Stijl-vol legt de voordelen uit van deze vloerbeschermers.

Elke keer als er een stoel over je laminaat schuift, krijg je weer zo’n akelig gevoel. ‘Nee toch, niet weer een kras?’, spookt er door je hoofd. De eerste beschadiging van je vloer is de ergste, maar geloof ons: ook daarna is het telkens weer slikken.

Toch kun je er makkelijker vanaf komen dan je denkt: stoeldoppen zijn een soort scheenbeschermers. Ze vangen de klap op en voorkomen dat hetgeen je waardevol is intact blijft. Met goede stoeldoppen onder je stoelen zijn krassen zo verleden tijd.

Vloer beschermen

Hoe beschermen stoeldoppen je vloer?

Eigenlijk is de werking van een stoeldop heel simpel. Het is een zacht omhulsel van de onderkant van je stoel, waardoor deze bij het verschuiven eerder glijdt dan schuurt. Dit is dan weer positief voor je vloer, die intact blijft door de zachte wrijving met de stoeldop in plaats van de harde met de stoel zelf.

Welke stoeldoppen moet ik hebben?

Het is belangrijk dat je stoeldoppen lang meegaan, anders zit je binnen mum van tijd alsnog met een vloer vol krassen. Let bij het aankopen van een stoeldop dus op de levensduur, want je wil niet elke paar weken alsnog bij de lokale bouwmarkt staan voor weer een nieuwe set doppen.

Een andere mogelijkheid is het vervangen van je oude stoeldoppen door nieuwe. Bij Floorproof kunt u deze eenmalig aanschaffen, waarbij de stoeldoppen eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Op deze manier hoef je enkel de insert te vervangen als deze daaraan toe is.

vloer beschermen

Hoe kies ik voor de juiste oplossing?

Maken jouw stoelen veel herrie of veroorzaken ze schade bij het schuiven? En heb je niet veel verstand van stoeldoppen? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de mensen van Floorproof.

Zij kijken naar jouw vloer en naar de mogelijke oplossingen voor het euvel. Binnen enkele dagen kun je vervolgens gemakkelijk je stoel aanschuiven, zonder bang te zijn voor strepen op je mooie vloer.

Lees hier meer lifestyle-blogs van Stijl-vol.