Wat is het toch heerlijk als je op reis gaat. De een gaat vaak naar dezelfde plek de ander houdt van avontuur. In het begin is het altijd even zoeken; wanneer ga je? Waar wil je naartoe als je er bent? En vooral; hoe maak je er weer het beste van? Hieronder hebben wij een aantal algemene hacker reistips van duurzaamheid tot het slim plannen van je reis om je te helpen bij het beleven van jouw droomreis.

lifechanging reistips

Ga vooral niet naar de typische hotspots

Je kent het wel; het typische ‘’ik ben daar ook geweest lijstje’’. Iedereen maakt zo’n lijstje van hoogtepunten per stad of land waar je geweest MOET zijn. Het zijn natuurlijk niet voor niks hotspots, maar deze brengen ook enorm veel toeristische drukte met zich mee. Bovendien staat elke influencer met een foto van iedere hoek van dit plekje wel een keer online. Dus doe jezelf een lol en ga op avontuur! Kies plekjes waar nog niemand geweest is waar je nieuwe dingen ziet en leert. Ga totaal off-route met een kaart in plaats van je telefoon en geniet van alles om je heen. Misschien is een no phone-zone wel een goed idee? Tuurlijk, leuke foto’s zijn geweldig om van na te genieten, maar vergeet niet van het moment zelf te genieten en kijk verder dan de typische go-to places. Wij weten zeker dat je hier geen spijt van krijgt!

Meng jezelf meer met locals

Naast de prachtige vakantieomgevingen heeft een reis nog veel meer te bieden. Hoe gaaf en leerzaam is het om een andere cultuur te ervaren? En hoe doe je dit nou beter dan je simpelweg te mengen onder de locals?! Zij kunnen je immers het beste helpen met leuke plekjes opzoeken die nog niet bol staan van de toeristen. Zo kun je lokaler eten en drinken, dit is voor je portemonnee ook niet verkeerd. Daarnaast kun je zo een stukje taal oppikken en een kijkje nemen in het leven van lokale mensen. De meest bijzondere gebeurtenissen en vriendschappen komen voort uit spontaniteit. Dus wees niet verlegen en durf te vragen en te vertellen. Wie weet houd je er nog geheime vakantieplekjes aan over!

lifechanging reistips

Reis duurzamer

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook met reizen kun je hier rekening mee houden. Probeer zo min mogelijk te vliegen, want dit is ontzettend slecht voor het milieu. Eenmaal aangekomen op je bestemming: ga lekker lopen of pak de fiets in plaats van de auto. Op die manier krijg je ook nog eens meer te zien van het land. Het is verstandig om altijd je eigen waterflesje mee te nemen en zuinig met water om te gaan. Gebruik het liefst een waterflesje dat je kunt hergebruiken. Kies een duurzame vakantiebestemming en duurzame accommodatie. Vermijd dieren toerisme, waarbij dieren worden gebruikt om mensen te vermaken. Deze dieren leven vaak onder slechte omstandigheden en dit blijft zo doorgaan als er mensen blijven komen en betalen. Er zijn altijd mogelijkheden om dieren te bezoeken, maar doe eerst je research om te bekijken hoe er met deze dieren wordt omgegaan. Als we met zijn alle zulke kleine stapjes zetten, blijft de wereld voor ons allemaal een stukje mooier.

lifechanging reistips

Reis buiten het seizoen

Het is vaak makkelijker en verleidelijk om in de zomer te reizen wanneer er in sommige beroepen en bij gezinnen nog sprake is van (zomer)vakantie. Echter, iedere reis is hierbij drukker en duurder. Kijk of je net een paar weken voor of na deze spitstijden kunt reizen, dit scheelt qua rust en centen een hele hoop! Zelfs het weer is buiten het seizoen vaak net wat aangenamer, omdat de hitte dan niet op zijn hoogtepunt is. En als laatste bonus, als iedereen zijn werkkoffer in staat te pakken sta jij bikini’s uit te zoeken. Wat wil je nog meer?

Dit waren de tips weer voor vandaag. Hopelijk hebben jullie er veel aan en kunnen jullie op deze manier nog meer genieten van je eerstvolgende reis.