Voor het inrichten van je slaapkamer moet je met veel verschillende elementen rekening houden. Dit geldt zeker voor als je maar een kleine kamer hebt. Dit artikel geeft je meer tips en inspiratie over hoe je het beste je kleine kamer kunt inrichten.

Slaapkamer planten

Welk bed kan ik het beste kiezen?

Als je een kleine slaapkamer hebt wordt het grootste deel van je kamer bezet door je bed. Het is daarom belangrijk om het bed te kiezen die het beste in jouw kamer past. In een kleine kamer kun je het beste kiezen voor een eenpersoons bed. Dit bed neemt het minste ruimte in beslag en je hebt ook meer ruimte om andere meubels in je kamer plaatsen. Wil je nu toch graag een tweepersoons bed? Dan kun je beter kiezen voor een laag tweepersoons bed. Een hoog bed oogt veel groter in je kamer en daarom past een lager bed beter in een kleinere ruimte.

Kleine slaapkamer

Kleurgebruik in je kamer

In een kleine slaapkamer is het belangrijk om producten en meubels te gebruiken waar je kamer niet kleiner van lijkt. Ook bij de keuzes voor de kleuren in je kamer moet je rekening houden met een aantal mogelijkheden. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je slaapkamer kleiner lijkt dan dat je kamer in werkelijkheid is. Kies daarom voor lichte en neutrale kleuren. Deze tip kun je ook gebruiken voor het kiezen van je meubels. Donkere meubels zorgen er ook voor dat je kamer kleiner lijkt.

Slaapkamer tafel

Functioneel omgaan met je spullen

In een kleine ruimte moeten alle spullen en meubels een functie hebben. Het is nog beter als je meubels meerdere functies hebben. Je bed kun je namelijk ook op verschillende manieren gebruiken. Leg bijvoorbeeld een mooie sprei op je bed. Hierdoor kun je je bed gebruiken als een bank. Het is misschien dan geen pronkstuk zoals een mooie leren bank dat kan zijn, maar heerlijk languit liggen op je bed is ook een prima optie en ruimtebesparend! Je kasten kun je ook op meerdere manieren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een lager meubel, hierdoor kun je op je kast een bureau maken, als nachtkastje gebruiken of er een mooie kaptafel van maken. Een laatste tip: een zwevend dressoir kan ook een ruimtelijk effect aan je slaapkamerinterieur geven, en je creërt er de benodigde extra opbergruimte mee.

Er zijn dus veel mogelijkheden om een kleine kamer in te richten. Hopelijk heb je door dit artikel meer inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan. We wensen je veel plezier bij het inrichten van je kamer.