Heb je groene vingers? Hou je van tuinieren? Ben je graag buiten bezig? Dan is een grote tuin zeker een uitkomst voor jou. Lekker aan de slag in de tuin. Het gras maaien, onkruid wieden en zo nu en dan nieuwe beplanting in de tuin planten. Ook wanneer je nog niet zo’n groene vingers hebt, maar wel een grote tuin, is tuinieren erg belangrijk. Je wilt immers heerlijk buiten kunnen genieten van het buitenleven. Lees daarom even verder.

Groene vingers kweken

Zeker wanneer je voor het eerst echt gaat tuinieren, kan dat best lastig zijn. Wanneer moeten de bomen gesnoeid worden, moet de beplanting extra bij gewaterd worden en welke mestproducten moet je gebruiken? Gelukkig kun je tegenwoordig alles opzoeken en vinden op het internet. Na verloop van tijd zul je je deze dingen eigen maken en wordt het tuinieren een stuk eenvoudiger. Als je je tuin op wilt fleuren, is het slim om makkelijke planten aan te planten. Bij kleurrijke makkelijke planten kun je bijvoorbeeld denken aan het Vlijtig Liesje. Deze is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en enkel voldoende water nodig. Het enige nadeel is dat je meerdere Vlijtige Liesjes zult moeten aanplanten, want het is een kleine plant die niet direct je hele tuin vult. Een varen daarentegen kan ontzettend groot worden. Deze plant blijft mooi groen in de winter en vanwege zijn grote blad, voorkomt hij veelal de aangroei van onkruid rondom. Dat scheelt jou weer onkruid wieden.

Oude beplanting verwijderen

Wil je de tuin opnieuw aan gaan planten, dan zul je eerst de oude beplanting moeten verwijderen. Veel planten kun je eenvoudig uit de grond scheppen. De grotere struiken en de bomen, zullen wat minder eenvoudig gaan. Bomen kun je prima zelf kappen, maar de boomstronk wordt een ander verhaal. Een boomstronk verwijderen kun je dan ook het beste overlaten aan een hoveniersbedrijf. Deze hebben vaak de beschikking over specialistische materialen waarmee het verwijderen van de stronk een koud kunstje wordt. Het afvalhout wat overblijft na het verwijderen van de boom, zou je kunnen gebruiken als houtsnippers in de tuin. Hiermee bedek je een natuurlijk tuinpad of vul je eenvoudig de grond van de tuinborders mee. Onkruid krijgt zo minder kans om aan te groeien.

Tuinonderhoud

Ziet je tuin er weer picobello uit? Alle planten zijn keurig aangeplant? Dan is het uiteraard van groot belang dat dat zo blijft. Je dient de hagen en boompjes netjes bij te snoeien op de juiste momenten. Er zijn verschillende snoeikalenders te vinden online waar je terug kunt vinden wanneer de beste tijd is voor een snoeibeurt. Daarnaast dien je wekelijks het gras te maaien en onkruid te verwijderen. Door hier een wekelijks moment van te maken, is het slechts een kleine moeite elke week. Vergeet ook niet het terras aan te vegen, het onkruid tussen de tegels uit te halen en de halfverharding van de tuinpaden aan te vullen voor het beste resultaat!