Het is alweer even herfst en bijna winter. Een tijd dat we veel binnen zitten maar juist een leuke tijd om dingen te gaan doen. Daarom geven wij jou in dit blog tips voor de leuke dingen die je kunt doen in de herfst en winter. 

Maak je kledingkast klaar voor de herfst en winter

Heb jij ook nog je zomerkleding in de kast? Tijd om het op te ruimen! Haal al je zomerkleding uit de kast en bekijk wat je wilt houden en wat weg kan. Als je bepaalde kleding heel de zomer niet hebt aangehad is de kans groot dat je het volgende zomer ook niet meer aandoet. Stop de zomerkleding die je bewaard is aparte tassen of bakken of als je daar geen plek voor hebt stop het dan achter in je kledingkast of bovenin. Je herfst- en winterkleding moet in ieder geval binnen handbereik zijn. Zodat je iedere ochtend een lekkere warme trui hebt klaar liggen. 

Wandelen in de bossen

Als je nu gaat wandelen heb je overal de mooiste kleur blaadjes, zeker in de bossen. Een wandeling door de bossen is dan ook extra genieten omdat het daar zo prachtig uitziet. Misschien krijgen we deze winter wel een besneeuwd bos te zien. Daarnaast is wandelen gezond en kan je in de meeste bossen goed afstand houden in de bossen.

Kijk series en films die helemaal bij dit seizoen passen

Buiten regent het en binnen zit jij lekker onder een dekentje tv te kijken. Voor velen klinkt dit als muziek in de oren. Kies een serie of film die ook nog eens bij het seizoen past en dan ben je helemaal in de stemming. Zo is Gilmore Girls bijvoorbeeld een lekkere herfstserie en in de winter kan je Sinterklaas- en Kerstfilms kijken. 

Sporten

Kies een sport waar je vrolijk van wordt. Dat kan van alles zijn, een paar ideeën: 

  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Thuis work-out video’s van YouTube
  • Thuis sporten met deze oefeningen
  • Krachttraining in de sportschool
  • Fietsen

Probeer van alles uit en kijk wat jou blij maakt. 

Boek lezen

Is het keer op keer jouw doel om meer te lezen? Dan is de herfst en winter daar de perfecte tijd voor. Kies een boek dat jou leuk lijkt, maak een warme kop koffie of thee en ga lekker onder een dekentje lezen. 

Eten koken dat typisch herfst- en wintergerechten zijn

Stamppot in de zomer? Dacht het niet! Stamppot is een echt najaars-gerecht. Ga daarom lekker de keuken in en maak je favoriete najaars-gerechten zoals stamppot, stoofpot of ovenschotel. 

Adventkalender kopen of maken

Om alvast in de kerststemming te komen kun je een adventkalender kopen of maken. Kijk bijvoorbeeld bij je favoriete winkels of merken of ze adventkalenders verkopen. Ga je liever zelf aan de slag? Er zijn veel adventkalenders te koop die je zelf kunt vullen. Dus vul het voor iemand die je wilt verrassen of gewoon lekker voor jezelf. 

Met deze leuke dingen om te doen deze herfst en winter zal jij je geen minuut vervelen. Veel plezier!