Elektrische fietsen uitproberen is een geweldige manier om uit te testen of de overstap naar een elektrische fiets iets voor jou is. Zo kun je bijvoorbeeld bij Amslod elektrische fietsen een proefrit aanvragen. Amslod komt dan bij jou aan huis om de fiets te demonstreren. Vervolgens kun jij zelf gaan fietsen op het model wat het beste bij jou past. Neem bijvoorbeeld een e bike met voorwielmotor die uitermate geschikt is voor mensen die lange afstanden rijden. Veel mensen willen wat meer in de buitenlucht zijn en daarvoor is deze fiets meer dan geschikt. Doordat alleen het voorwiel wordt aangedreven krijg je een accu die lang meegaat. Er zijn veel mensen die met deze modellen meer als 50 km halen. Het middenmotor model wordt weer gekozen voor het dagelijkse gebruik. Hiermee heb je veel ondersteuning en zo kom je dus ook het snelste op jouw plek van bestemming.

Welke soort motoren zijn er voor een elektrische fiets?

In de Amslod fietsen online review kun je lezen dat er eigenlijk 2 types fietsen zijn. Je hebt die met een middenmotor die al bekend zijn bij veel mensen. Deze wordt vaak gekozen omdat hij veel power geeft tijdens het rijden. Maar ook kun je dit merken met tegenwind. Je hoeft niet of nauwelijks kracht bij te zetten om de snelheid te behouden. Daarnaast beklim je bergen en heuvels ook zonder al te veel kracht bij te zetten. Het voorwielmotor model wordt voornamelijk door vakantiegangers gekozen. Dit komt omdat de accu dan lekker lang mee kan gaan zonder op te laden. Je hebt namelijk niet overal stroom zitten. Dit model heeft alleen aan het voorwiel ondersteuning. Dit is dus net wat minder maar je kunt er wel meer dan 50 kilometer mee rijden.

Hoe weet je welke elektrische fiets bij jou past?

Het belangrijkste om te kunnen bepalen welke fiets geschikt is, is om na te gaan wat je met de fiets gaat doen. Ga je bijvoorbeeld elke dag met de fiets naar het werk i.p.v. de auto, dan is het middenmotor model wel aan te raden. Je verlaagt ook nog eens de CO2 uitstoot door de auto thuis te laten. Wanneer een fiets dagelijks wordt gebruikt dan kiezen mensen hiervoor omdat deze net wat meer power heeft. Maar ben je meer van de toertochten ? Dan raden wij het voorwielmotor model aan. Hiermee kan je lang rijden zonder bij te laden.