Wanneer de zon weer begint te schijnen, is het tijd om alle laarzen weer op te bergen en de open schoenen uit de kast te halen. Heerlijk je voeten laten luchten met die warme temperaturen. Vind jij de overstap van dichte naar open schoenen nog een beetje moeilijk? Durf jij nog niet je open schoenen aan te trekken op een werkdag? Lees hier dan de do’s en don’ts voor het dragen van open schoenen ter voorbereiding. 

1. Vraag het aan je werkgever

Bij ieder bedrijf gelden natuurlijk andere regels rondom de uiterlijke voorschriften. Is iedereen netjes in uniform gekleed of draagt iedereen casual zijn eigen kleding? Hoe dan ook het is altijd verstandig om even na te vragen aan je werkgever of het dragen van open schoenen mag op de werkvloer. Het is namelijk niet netjes als je dit doet zonder dat je toestemming hebt gekregen. 

2. Kies de juiste open schoen

Het is daarnaast ook super belangrijk dat je kiest voor een geschikte open schoen. Het is namelijk zo dat een teenslipper bijvoorbeeld heel anders is dan een sandaal. 

Een slipper van suède met een kleine hak oogt dan ook weer veel chiquer dan een slipper van plastic. Kies daarom slim en ga voor de beste optie wat betreft open schoenen. Het is natuurlijk fijn als je de open schoenen overal, dus ook op je werk, aan kunt doen. In de collectie damesschoenen van Tamaris vind je ontzettend veel leuke open schoenen.

3. Verzorg goed je voeten

Ten slot is het ook heel erg belangrijk dat jij je voeten goed verzorgd voordat je de open schoenen gaat dragen. Vooral als je de zomerschoenen aan doet naar je werk moeten je voeten er gewoon verzorgd uitzien. Was je voeten, doe er een lakje overheen en zorg ervoor dat je nagels zijn geknipt. Op die manier staan teenslippers zelfs heel erg netjes. Met deze tips ben jij in ieder geval helemaal klaar om die Gabor sandalen voor dames aan te trekken.