Er zijn talloze modellen voor de gezichtsbeharing van de man. De ene man heeft na een week slechts enkele haartjes op zijn kin, terwijl de ander dan al een kort baardje heeft. Het is dan ook niet vreemd dat het scheren, bijhouden en trimmen van de baard ook per persoon verschilt. Iedere soort gezichtsbeharing vraagt een geheel andere aanpak.

Merk jij dat je telkens weer problemen ervaart met jouw gezichtsbeharing? Dat je geen idee meer hebt hoe je deze op de juiste manier moet verzorgen? Maak dan gebruik van de onderstaande tips.

Tondeuse of scheermesje?

Voor het beste resultaat is het ook van belang dat je de juiste producten gebruikt. De eerste keuze die je moet maken is tussen een tondeuse of een scheermesje. Beiden beschikken zowel over voor- als nadelen.

De beste tondeuse kan je enorm veel tijd besparen. Natuurlijk wil je in de ochtend zo min mogelijk tijd verdoen en dan is het een stuk sneller om even snel een tondeuse te gebruiken. Helemaal wanneer je ook nog niet over de volle focus beschikt om jezelf foutloos te scheren. Daarnaast zitten er vaak meer opties op een tondeuse. Hierdoor kun je heel gemakkelijk de lengte van je baard aanpassen. Wel is een tondeuse over het algemeen duurder dan een scheermesje.

Bedenk daarnaast goed dat een scheermesje – mits goed gebruikt – ook een beter en gladder resultaat geeft. Dit vergt wel de nodige kennis en ervaring. Door het veel te doen en de juiste mesjes te gebruiken, zal je merken dat het resultaat steeds meer naar wens zal zijn.

Kortom: zowel het gebruik van een tondeuse als scheermesje is aan te bevelen. Welke de beste keuze is? Dat hangt met name af van jouw eigen persoonlijke voorkeur. Zorg er wel altijd voor dat je enkel de allerbeste producten gebruikt. Met de beste scheermesjes krijg je een veel egaler resultaat dan wanneer je gewoon een mesje van een B-merk kiest.

Baard laten groeien

Misschien kies je er wel voor om je baard te laten groeien. In dat geval moet je nog even geduld hebben voordat je deze kunt bijtrimmen. Meestal is hier ongeveer vier weken tijd voor nodig. Na deze vier weken wordt het wel tijd om deze alvast een beetje bij te werken. Zo zorg je ervoor dat de baard in het juiste model groeit en er niet onverzorgd uit gaat zien. Wanneer je hem precies moet bijwerken? Als je niet meer tevreden bent met het model. Vaak is een kleine knipbeurt dan al voldoende. In het begin is het nog even wennen om dit zelf te doen, maar je zult merken dat dit na verloop van tijd steeds makkelijker gaat.

Wil je een langere baard laten staan? Dan is een schaar een betere optie. Met een tondeuse haal je al snel te veel weg. Zorg er wel voor dat je een echt goed scherpe schaar gebruikt. Vind je het toch te spannend om dit zelf te doen? Laat het dan over aan een barbier.