De acrylnagels en gelnagellak maken plaats voor een nieuwe trend die er aan zit te komen namelijk, BIAB nagels. Maar wat is het nu precies en wat maakt het anders dan bijvoorbeeld acryl of gellak?

Waar Acryl erg dik en verstevigend is, is gellak wat dunner en meer buigzaam. Helaas zijn beide producten minder goed voor je nagels. Het beschadigd de nagel wanneer de producten eraf gevijld moeten worden. Daarnaast blijft gellak vaak maar één tot twee weken zitten en is dan echt aan vervanging toe.

Wat is BIAB?

BIAB (Builder In A Bottle) zit precies tussen acryl en gellak in.

  • Het heeft de versteviging van acryl, maar is veel dunner waardoor de lak haar veerkracht houdt.
  • Het blijft zeker 3 a 4 weken goed zitten.
  • Het is niet nodig om de BIAB van je nagel af te vijlen.
  • Je kan een deel van de lak op je nagel laten zitten om vervolgens een nieuwe, verstevigende laag aan te brengen.

Op die manier bouw je letterlijk aan de versterking van je natuurlijke nagel waar de naam Builder In A Bottle vandaan komt.  

BIAB is ervoor gemaakt om je nagels zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit zie je ook terug aan de kleuren waarin het product wordt aangeboden. Het is alleen verkrijgbaar in verschillende mixen van huidtinten. Denk aan beige, roze en wit. Wil je toch wat meer kleur? Geen probleem! Na een laag BIAB kun je namelijk zonder moeite een laagje gekleurde gellak aanbrengen zonder je nagel te beschadigen. Kortom, alleen maar voordelen!

Ben jij net zo enthousiast als wij zijn? Kijk dan zeker even op de site van BO. Systems. Zij bieden kwalitatief goede BIAB en gellak aan voor een heel leuk prijsje! Daarnaast staat bij ieder type lak een beschrijving en stappenplan voor het aanbrengen van het nagelproduct. Super handig!