Een rits is in de meeste gevallen zeker functioneel, maar het kledingitem wordt over het algemeen niet gezien als een voor het oog aantrekkelijk product. Oplossing daarvoor is de zogenoemde blinde rits. Maar hoe kan je zo’n blinde rits inzetten? Stijl-Vol legt het uit in meerdere stappen.

Je moet goed zoeken, maar ze zijn zeker beschikbaar: blinde ritsen. Zoals de naam al zegt, zie je deze niet. Sommige mensen vinden het namelijk mooier dat je de rits niet ziet. Het is echter geen huis-tuin-keuken-klusje om deze in te zetten, daarvoor heb je onze hulp mogelijk nodig!

Een van de eerste en belangrijkste stappen die je moet zetten is dat je de plek waar de rits moet komen openlaat, terwijl je de rest van de ritslijn dichtnaait.

Bij stap twee zorg je ervoor dat je de rits opendoet, waarbij je een van de twee helften naar beneden legt. Zorg ervoor dat je de ritstandjes daarbij op de naad legt, om vervolgens dicht te doen en te bepalen waar de andere helft komt. Doe dit aan beide kanten.

Stap drie houdt in dat je de ritsen open kan doen en de trekker naar de binnenkant haalt. Vervolgens naai je de linkerhelft vast tot aan de onderkant van de split, om dit vervolgens ook met de rechterhelft te doen.

Bij de laatste stap maak je de rits dicht. Dit doe je door de rits aan de onderkant vast te zetten, bij voorkeur met enkele dwarssteken.

Lees meer fashion-blogs van Stijl-vol!