Op een kapotte iPhone  zit niemand te wachten. Het kost geld om het weer te laten maken, je bent een tijd onbereikbaar en soms ben je ook nog eens gegevens kwijt! Voorkomen is daarom altijd beter dan oplossen. Als je dan eindelijk besluit op zoek te gaan naar een telefoonhoesje, kom je erachter dat je veel verschillende soorten hebt. Elk soort heeft zijn voor- en nadelen en sluit beter aan bij een bepaald doel.

Bookcase

De bookcase is een telefoonhoesje die als een boek kan dichtklappen. Je iPhone zal tussen twee lagen bescherming zitten. De voornaamste voordeel van een bookcase is dat je telefoon van alle kanten beschermd wordt tegen stoten. De kans dat je krassen of barsten in je telefoon zal krijgen is dus erg nihil met een bookcase. De bookcase is op elk telefoon geschikt. En geeft je ook de mogelijkheid om kleine dingen op te bergen in je telefoonhoesje zoals geld of pasjes. Zo heb je deze altijd bij de hand.

Het nadeel van bookcase is dat het design niet zichtbaar is. Als je op zoekt bent naar een nieuwe iPhone XR hoesje, dan wil je graag je nieuwe iPhone laten zien en zal een bookcase de uitstraling ervan bedekken.

Backcovers

De backcover is een van de meest voorkomende telefoonhoesjes die er zijn. Hij ligt lekker in je hand en je ziet de uitstraling van je telefoon. Je kunt een backcover zowel in een hardcase of een softcase aanschaffen. Het hoesje heeft een dunne achterkant en is open aan de voorkant. De display van je telefoon is wel onbeschermd en dit zorgt ervoor dat je telefoon makkelijk barsten en krassen kan oplopen.

Een backcover case is geschikt voor elke telefoon. Het geeft een neutrale uitstraling aan elke iPhone. Of je nu een iPhone 6 hoesje of een iPhone 8 hoesje zoekt, een backcover case is altijd een goed idee. 

TPU

Het is een onbekende term, maar het hoesje zelf is wel al bekend. De Thermoplastic Polyurethane is een hoesje dat van materiaal is gemaakt die de goede voordelen van een harde plastic hoes heeft en de goede voordelen van een siliconen hoesje.
Een TPU is een afstammeling van een backcover case maar heeft zijn populariteit te danken aan de stevige vorm terwijl het hoesje erg flexibel is. Zo is een TPU case onbreekbaar.

Een TPU is verkrijgbaar voor diverse telefoons en ook in verschillende soorten kleuren. Op deze manier kun jij je telefoon bescherming geven in een design dat jij wilt.

Full protect/ full body cover

Een full protect case is een telefoonhoesje die geheel geïsoleerd om je telefoon zit. Het hoesje zorgt voor een full body cover. Het wordt onmogelijk om een krassen of barsten in je telefoon te krijgen, en je telefoon is geheel beschermd onder water.
Het hoesje biedt optimale protectie, echter wordt je telefoon erg dik en heeft het niet meer een mooie uitstraling.

Een full protect case is geschikt voor elke telefoon. Voor de personen die een hardhandig beroep doen of veel bezig zijn met sporten is dit een verstandige manier om je telefoon te beschermen.

Je zoektocht naar het juiste telefoonhoesje kan van korte duur zijn als je van te voren vaststelt wat je verwacht van je hoesje. Als uiterlijk een belangrijk aspect voor je is, kan je beter om voor een backcover te gaan. Als je graag de volle bescherming wilt voor je telefoon, is een full body case aan te raden.