Gellak wordt veel gebruikt door stylisten over de hele wereld. Het is een populair product dat een langdurig mooi resultaat geeft. Ook heeft het veel andere voordelen ten opzichte van andere soorten nagellak. Zo is gellak niet schadelijk voor de nagels. Je kunt het zo vaak gebruiken als je maar wil zonder dat het de natuurlijke nagels beschadigt. Ook zijn ze heel makkelijk aan te brengen en weer te verwijderen. Het is dus een product dat heel gebruiksvriendelijk en voordelig is. Hier vind je de grootste voordelen voor het gebruiken van gellak voor thuis.

Niet schadelijk voor de nagels

Dit voordeel is misschien ook wel het belangrijkste voordeel voor het gebruiken van gellak. In tegenstelling tot andere nagelproducten is gellak compleet onschadelijk voor de natuurlijke nagels. Ook meestal bij het verwijderen van nagellak worden er producten gebruikt die schadelijk zijn voor de nagels. Gellak heeft geen hulp nodig van deze schadelijke producten om te verwijd te worden. Gellak is namelijk een zogenoemde soak off product. Dit betekent dat de gellak er vanzelf afvalt wanneer je het laten weken in vloeistof. Andere nagellak producten moet je er meestal vanaf halen door de nagels te vijlen.

Makkelijk aan te brengen

Gellak is ook makkelijk aan te brengen. Voor normale nagellak moet je vaak 10 minuten wachten voordat de lak volledig gedroogd is. Na de nagels lakken kun je in deze tijd per ongeluk ergens tegenaan stoten waardoor je de nagels opnieuw weer moet gaan lakken. Gellak heeft een hele korte tijd nodig om op te drogen. Zo  is de lak al droog na 1 tot 2 minuten. Meestal breng je meerdere lagen aan waardoor de snelle droogtijden de nagels lakken heel efficiënt maakt. 

Bescherming tegen de nagels

Het gebruiken van gellak voor thuis beschermt de nagels ook tegen schade. Dit wordt gedaan door meerdere laagjes aan te brengen die elkaar kunnen versterken. Dit is erg handig voor dunne en broze nagels die snel kapot kunnen gaan. In combinatie met nagelriemolie kun je ervoor zorgen dat de nagels mooi en stevig blijven.