De leukste evenementen in Eindhoven

Ben je op zoek naar leuke evenementen in Eindhoven? Wil je weten wat er allemaal te doen is en welke evenementen op de planning staan?  Wij vertellen je over de leukste evenementen in Eindhoven van workshops tot festivals. Jong of oud, voor ieder wat wils. Hieronder enkele verschillende evenementen in Eindhoven.

Workshop gin maken

Op 14 april, maar ook op 5 mei kun je meedoen aan een workshop gin maken. Tijdens deze workshop krijg je allereerst een rondleiding, waardoor je goed inzicht krijg in het proces. Je krijgt uitleg over de werking van de verschillende producten en onderdelen zoals, de distilleerketel, de fases van het destilleren en het rijpingsproces. Als de rondleiding klaar is mag je verschillende soorten gin gaan proeven. Als volgt, ga je nu eindelijk zelf aan de slag! Je gaat met distillaten en extracten aan de slag om je persoonlijke gin te ontwikkelen, daarna kun je elkaars gin proeven. Je eigen gemaakte gin mag je mee naar huis nemen. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur voor een prijs van € 42,5- per persoon.

Evenementen Eindhoven 2018

Ladiesrun eindhoven

De ladiesrun in Eindhoven is het sportieve evenement voor jou en je vriendinnen. Ten eerste ren je tijdens de ladiesrun voor Pink Ribbon, die zich inzet voor borstkanker. Daarnaast heb je een leuke tijd met vriendinnen, op een gezonde manier! Je kunt bij deze ladiesrun kiezen uit drie verschillende afstanden. Je kunt kiezen voor 5 km, daarentegen kun je ook kiezen voor 7,5 km of voor 10 km. Tijdens deze run schenk je dus ten eerste meer aandacht aan Pink Ribbon, daarnaast kun je Pink Ribbon ook steunen door een donatie te doen tijdens je inschrijving. Dit jaar is de ladiesrun op 10 juni van 9:00 uur tot 15:00 uur.

Evenementen in Eindhoven

The Flying Dutch

The Flying Dutch is een Nederlands open air dance festival. De bekendste Nederlandse Dj’s komen naar The Flying Dutch. Op 2 juni is alweer de vierde editie van het festival. Het festival vindt tegelijkertijd plaats op drie verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

De Dj’s vliegen per helikopter van de ene naar de andere stad. De line-up van dit jaar bestaat uit: Afrojack, Armin van Buuren, Brennan Heart, Don Diablo, Fedde Le Grand, Jebroer, Lucas & Steve, R3hab, Sunnery James & Ryan Marciano, Tiësto en W&W. Het festival begint om 12:00 uur en eindigt om 23:00 uur. Ga je graag naar festivals? Dan is het blog oordoppen zijn een musthave voor iedere festivalganger iets voor jou.

Evenementen in Eindhoven

Augmented reality tour in Philips Museum

Vanaf december 2017 kun je de Philips Design Tour beleven in het Philips Museum, het is een augmented reality-tour. Tijdens deze tour kun je met een tablet de wereld van Philips Design zien en de ideeën achter de producten ontdekken. Tijdens de tour wordt gebruik gemaakt van ARKit, hierdoor worden ruimtes nauwkeurig in kaart gebracht. Daarnaast kunnen deze ruimtes ook nog eens van virtuele voorwerpen worden voorzien. Deze virtuele voorwerpen zien er realistisch uit. Deze tool maakt het mogelijk om virtuele ruimtes te creëren ook maakt deze tool het mogelijk om door deze ruimtes te kunnen bewegen met een iPad. Deelnemen aan deze tour kost € 5,- per persoon, hierbij huur je een iPad en krijg je een entreebewijs. Naast deze tour in het Philips Museum in Eindhoven, zijn er meer vaste events die alleen plaats vinden in Eindhoven, waaronder Glow in Eindhoven.

Evenementen Eindhoven 2018

Lake dance          

Lake dance is een festival die plaats vindt op Aquabest in Eindhoven. Het festival wordt net als The Flying Dutch gehouden in de zomer. Dit jaar is het festival op 9 juni en 11 augustus. Tijdens dit evenement staan: vriendschappen, muziek, dansen, acts en cocktails centraal. Op de mainstage zijn onder andere: Nervo, Quintino, Sick Individuals, Dubvision, Moksi, Brooks, Mr Belt & Wezol en Steve Void van de partij. Tickets kosten gemiddeld zo’n € 44,- per persoon. Het evenement begint om 13:00 uur en eindigt om 23:00 uur.

Evenementen in Eindhoven