De mooie en heerlijke acai bowl zul je vast wel eens voorbij hebben zien komen, op Instagram kun je er niet meer omheen. Afbeeldingen vliegen je om de oren! In Nederland is de acai bowl steeds beter te verkrijgen, maar zeker nog niet genoeg. In Engeland, Australië en Brazilië kun je de acai bowl namelijk overal vinden. Ben je gek op acai bowls en wil je zelf ook een bowl kunnen maken? Dan hebben wij het ideale recept voor je!

Wat is acai?

Acai is een paarse bes met antioxidanten en vitamines. In Nederland is de acai lastig verkrijgbaar. De acai bes groeit namelijk aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Acai poeder is een stuk makkelijker te verkrijgen dan de bevroren acai pulp (acaibes), daarentegen zit er een groot smaak verschil tussen de poeder en de echte bes! In ons recept gebruiken we natuurlijk de echte acai bes!

Acai bowl receot

Hoe smaakt acai?

De acai bes is erg lekker,omdat het een mix is van verschillende herkenbare smaken. Denk aan chocola, blauwe bessen en noten. Als je niet weet wat acai is, denk je al snel dat er chocola in zit. Fruit dat de smaak van chocola bevat, is toch wel de droom van iedere vrouw! Ben je opzoek naar meer gezonde lekkernijen? Bekijk dan ons blog gezonde zoete snacks.

Waar koop ik acai?

Acai poeder kun je simpel weg verkrijgen in de Albert Heijn, maar ook de acai bes is in Nederland verkrijgbaar! De echte acai kun je kopen bij de EkoPlaza. De EkoPlaza verkoopt 4 zakjes in een verpakking, een zakje bevat  100 gram. Geen EkoPlaza bij jouw in de buurt? Online bestellen is ook een mogelijkheid en anders kun je natuurlijk de acai bowl maken met acai poeder.

Ingedriënten voor één acai bowl 

  • 200 gram bevroren acai bes (2 zakjes)
  • Kokoswater (75 ml)
  • Banaan
  • Eventueel: ontpitte dadels of honing
  • Toppings: kokosrasp, aardbei, blauwe bessen en granola

Het maken van de acai bowl neemt maar zo’n 5 minuten in beslag. Heerlijk voor het ontbijt of voor de lunch!

Acai bowl recept

Bereidingswijze acai bowl

  • Doe de inhoud van de 2 zakjes bevroren acai in een blender samen met de banaan en het kokoswater. Je kunt eventueel wat ontpitte dadels of wat honing toevoegen voor een zoetere smaak.
  • Mix de producten tot een gladde, dikke, romige massa.
  • Giet de roze-paarse massa in een bowl.
  • De bowl kun je nu gaan garneren met jouw favoriete toppings. De kokosrasp kun je eigenlijk niet overslaan, maar verder kun je lekker experimenteren. Verdeel de toppings in horizontale lijnen over je bowl, zodat je bowl er ook nog eens prachtig uit ziet! Bekijk voor meer gezonde recepten ons blog natuurlijk eten.

Je bowl is klaar, genieten maar!