Glow in Eindhoven staat weer om de hoek! Van 11 tot 18 november staat Eindhoven voor de 12e keer in het teken van lichtkunst. De jaarlijkse looproute is gratis, dus je kan alles gratis zien behalve de tentoonstelling in het PSV stadion. Maar daar later meer over. Het zal weer druk worden, vorig jaar was er een bezoekersrecord van 740.000 personen. En na verwachtingen komen er dit jaar weer meer mensen het Glow spektakel! We willen je vanuit Stijl-Vol.nl 3 tips meegeven, dingen die je echt mag missen!

Glow Eindhoven 2017

Catharinakerk Eindhoven met Glow

Sinds de eerste editie van Glow is de Catherinakerk al een trekpleister voor het evenement. Elk jaar is de kerk weer een beetje anders. Dit jaar is het stokje overgedragen aan de Duitser Daniel Margraf. Hij staat bekend als lichtkunstenaar. Hij projecteert licht mozaïek op de kerk ondersteund door orgel muziek die afkomstig is uit de Catharinakerk. Dit word sowieso een hoogtepunt van Glow, dit kan je niet missen!

De Technische Universiteit van Eindhoven met Glow

Een vaak vergeten deel, maar dat is zeker niet terecht. De technische universiteit van Eindhoven heeft elk jaar weer leuke en mooie projecten. Vaak zijn dit de meest innovatieve projecten van heel Glow. De TU/e heeft veel talent en dit kan je bij Glow heel goed zien. De studenten werken samen met artiesten om iets super gaafs neer te zetten.

Tu-e-Eindhoven-glow

PSV stadium met Glow: Once upon a Light

Eindhoven is sinds de oprichting van de luciferfabriek in 18070 en gloeilampenfabriek in 1891 omgedoopt tot de Lichtstad. De licht show Once upon a Light is gemaakt door TWOFIFTYK een handvol organisaties die samenwerken om dit project te maken. Het spektakel verteld het verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling van licht binnen de stad Eindhoven. TWOFIFTYK is bekend van het ontwerpen en designen van podia’s voor grote dancefeesten zoals The Flying Dutch, Electric Zoo New York en Nederlandse grootehden zoals Armin van Buren. De tentoonstelling is twee keer per avond om 19:30 en 21:00. Tickets zijn 5 euro en voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

Bekijk meer foto’s van Glow!