Haren stijlen, velen van ons zullen het al ooit gedaan hebben om een keer een ander kapsel te proberen. Toch blijven er veel vragen rondom haren stijlen bestaan. In dit blog beantwoorden wij al deze vragen.

Hoe kun je je haar mooi stijlen?

Je haren mooi stijlen en zorgen dat je haren niet te erg beschadigen kunnen samen gaan. Zorg voordat je begint, dat je hittebescherming hebt aangebracht in je haren. De temperatuur waarop je je stijltang instelt is afhankelijk van jouw haartype. Heb je geverfd, dun of weinig haar, zet de temperatuur van de stijltang dan niet hoger dan 180 graden omdat je haar dan extra kwetsbaar is. Heb je dikker of gekruld haar, zet de temperatuur dan op maximaal 230 graden. Haal eerst de borstel door de pluk die je wilt gaan stijlen, ga dan ongeveer 5 seconden over de pluk heen met de stijltang. Als je dit goed doet, hoef je maar één keer over de pluk haar te gaan met de stijltang. Dit zorgt ervoor dat het haar zo min mogelijk beschadigd wordt.

Hoe vaak mag je je haar stijlen?

Je mag natuurlijk je haar zo vaak stijlen als je wilt, maar dit betekent niet dat dat verstandig is. Ons advies is om het maximaal 2 à 3 keer per week te stijlen, maar minder wanneer je ziet dat je haar beschadigd is. Het is per persoon verschillend, dus het is belangrijk dat je in de gaten houdt hoe je haar er uitziet. Het is verstandig om altijd hittebescherming aan te brengen, dit beperkt de schade. Als je ‘s nachts je haar rondom je hoofd draait is je haar de dag daarna ook nog steil omdat je geen hobbels van haarelastiekjes krijgt en is het dus niet nodig iedere dag te stijlen.

Wat te doen tegen pluizig haar na het stijlen? 

Er zijn veel verschillende factoren die leiden tot pluizig haar, dus ook meerdere oplossingen. Gebruik hittebescherming en zet je stijltang niet te warm. Is het daarvoor al te laat en pluist je haar al, gebruik dan een goed haarserum of een haarmasker om je haar te verzorgen. 

Wat is slechter voor je haar? Stijlen of föhnen?

Wil je graag je volumineuze haar behouden? Dan is föhnen beter omdat het ervoor zorgt dat je jouw haarstructuur behoudt in tegenstelling tot haren stijlen dat de veerkracht uit je haar haalt. Dus door je haar te stijlen wordt je haar futloos. Is dit niet wat je wilt? Kies dan zeker voor de föhn! Borstel het tijdens het drogen waardoor het stijl wordt of zoek op internet andere manieren over hoe je het beste kunt stijlen met een föhn.

Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over je haren stijlen. Heb jij nu nog meer vragen? Stel ze vooral en misschien beantwoorden wij ze nog.