Je hebt net een nieuw huis en je wilt er een echt thuis van maken of je woont al langer in je huis, maar het voelt niet echt als thuis. Dat echte thuis gevoel wil je natuurlijk wel hebben in je eigen huis. Daarom geven wij jou vandaag tips hoe jij van je huis een fijn thuis maakt. Thuis is de plek waar jij je veilig voelt en waar jij 100% jezelf kan zijn. 

Verlichting

Om sfeer toe te voegen in je huis is het belangrijk dat je goede verlichting hebt. Wanneer je Tl-buizen ziet hangen denk je namelijk niet zo snel dat je bij iemand thuis bent maar eerder in een kantoor of supermarkt. Daarom zorgt warme verlichting, sfeerverlichting en kaarslicht al snel voor een thuis-gevoel. 

Meubels

Veel tijd thuis besteed je zittend. Zorg er daarom voor dat je comfortabel en mooie meubels hebt. Als je meubels hebt die niet comfortabel zijn heb je geen fijn, relaxed plekje voor jezelf en ben je dus niet comfortabel in je eigen huis daarom is het zo belangrijk om comfortabele meubels te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de meubels mooi vindt zodat het echt als jouw huis voelt en niet alsof je in iemand anders huis leeft. Als je het helemaal persoonlijk wilt hebben kun je zelf meubels gaan personaliseren door ze bijvoorbeeld in kleuren te verven die jij mooi vindt. Maak een statement met bijvoorbeeld een hoekbank eettafel in een opvallende kleur, of kies een grote hoekbank uit waar je lekker met het hele gezin of met vrienden op kunt relaxen.

Slaapkamer

In de slaapkamer staan natuurlijk ook gewoon meubels, maar deze kamer verdient een apart kopje omdat we een derde van ons leven slapen. De slaapkamer is dus waarschijnlijk de kamer waar je de meeste tijd besteed. Maak de slaapkamer daarom ook sfeervol en knus. Slaap is belangrijk en je moet ontspannen zijn om in slaap te kunnen vallen. Daarom is het belangrijk dat je je op je gemak voelt in je slaapkamer. Doe dit door warme verlichting, nog een lampje om te lezen voor het slapengaan, een fijn bed met mooi beddengoed en decoratie om het te personaliseren zoals foto’s. 

Decoratie

Woondecoratie kan de sfeer in je huis maken of breken. Kies voor gepersonaliseerde decoraties of voor woondecoratie waar je heel blij van wordt. Deze decoraties zorgen ervoor dat het echt jouw plekje wordt en het als een thuis gaat voelen. Bovendien kunnen functionele items ook een decoratieve functie vervullen. Zo kan mooi servies of tafellinnen, een eetkamer helemaal een boost geven. Verder kun je door te investeren in mooi en kwalitatief textiel, je badkamer een extra luxueze uitstraling geven. Zo zijn mooie handdoeken en washandjes bijvoorbeeld een decoratieve aanvulling voor je badkamer vanwege hun luxe uistraling. Bovendien zijn deze textiel items dankzij hun heerlijk zachte katoen en absorberende vermogen, ook zeer praktische items waar je veel plezier van zult hebben.

Tuin

Heb je een tuin? Wat leuk! Maak er dan ook een fijne plek van. Een plek waar jij graag gaat zitten en waar jij te fijn voelt. Zodat jij je ook met mooi weer thuis kan voelen maar dan in de tuin. 

Met deze tips wordt jouw huis in no-time een thuis en dat geeft een veilig en fijn gevoel. Veel succes met het (her)inrichten van jouw (t)huis!