Dankzij COVID-19 zijn sportscholen gesloten en werken veel mensen vanuit huis. Het gevolg van de huidige situatie is dat veel mensen te weinig bewegen. Als je de neiging hebt om uit verveling te eten, dan kan het thuisblijven al helemaal veel invloed hebben op je lichaam. Halterschijven kopen is op dit moment dan ook helemaal geen gek idee. Op deze manier krijg je toch de mogelijkheid om vanuit huis te trainen. Vooral als je hiervoor veel sportte, zal dit een uitkomst zijn. Echter, is het nooit verkeerd om te beginnen met sporten. Ook als je geen abonnement bij de sportschool hebt of had, kan het een uitstekend idee zijn om halterschijven te kopen.

Welke voordelen heeft halterschijven kopen?

In de huidige situatie is halterschijven kopen een van de beste manieren om alsnog te kunnen sporten. Veel mensen houden hun gewicht onder controle door te gaan hardlopen of te skeeleren. Wie sterker wil worden of spiermassa aan wil komen, heeft aan alleen cardio-oefeningen echter niet voldoende. In dat geval is het kopen van halters de beste oplossing. Je kunt complete haltersets kopen, inclusief stang en halterschijven, maar je kunt er ook voor kiezen om de halterschijven los aan te schaffen. Dit laatste is vooral ideaal als je al een set hebt, maar zwaarder wilt kunnen trainen. Naarmate je vooruitgang boekt, zal je de oefeningen immers nog zwaarder willen maken.

Er zijn ook mensen die sowieso de voorkeur geven aan het thuis sporten. Vind je het in de sportschool gewoonlijk te druk of vind je de reisafstand te ver? Dan zijn halterschijven nooit een verkeerde investering. Je kunt er dan altijd voor kiezen om thuis te sporten. Wanneer je thuis de mogelijkheid hebt om te sporten, wordt sporten ook laagdrempelig. Veel mensen zien immers niet tegen het sporten zelf op, maar tegen het reizen. Bovendien kost het je op de lange termijn altijd minder dan een abonnement op de sportschool.

Welke halterschijven kopen?

Als je besluit om halterschijven te kopen, heb je ontzettend veel keuze. Het belangrijkste is uiteraard het gewicht. Het gewicht is afhankelijk van je huidige niveau. Als je begint met sporten, is het aan te raden om bepaalde oefeningen eerst op een laag gewicht uit te voeren. Kies je halterschijven van 2,5 kg, dan heb je bijvoorbeeld meer controle over de vorm. Zo leer je eerst om de oefeningen correct uit te voeren. In dit geval is het echter wel aan te raden om ook alvast zwaardere halterschijven te kopen. Aan het begin boek je namelijk al snel vooruitgang.