Ben jij je saaie witte plafond even helemaal beu en toe aan iets anders? Dat kan! Je kunt zelf je creativiteit los laten en van alles bedenken, maar er zijn ook eenvoudigere manieren waar je misschien niet aan had gedacht. De nieuwe trend is om creatief te zijn met een plafond en deze te voorzien van kleur of houtstructuren. Wij hebben de leukste ideeën voor een plafond make-over bij jou thuis op een rijtje gezet.

Plafond verven in een andere kleur

Het verven van je plafond kan best spannend zijn, de veilige keuze is toch vaak een wit systeemplafond. Ja, een wit plafond kan mooi zijn. Het is schoon, helder, licht en het laat een ruimte groter lijken. Door juist andere neutrale kleuren te gebruiken, doe je veel meer met de uitstraling van een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taupe, gebroken wit of lichtgrijs. Je kunt ook kiezen voor donkere kleuren als zwart of donkergrijs als je echt de aandacht wilt trekken. Of kies gewoon voor de kleur die jij het leukst vindt… blauw, paars, groen, het kan allemaal! Een systeemplafond of spanplafond, bijna alle plafonds kunnen geverfd worden.

Plafondbedekking van hout

Houten vloeren en wandbekleding zijn een opkomende trend en is al te bewonderen in vele woonkamers, restaurants en openbare gebouwen. Toch kiezen er ook steeds meer mensen voor om hun plafond te bekleden met houten planken. Hierdoor krijgt het een luxe, maar toch warme uitstraling. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende patronen en hout, zoals een visgraat patroon. Of je gaat voor een stoere look door voor underlayment te kiezen.

Zelf plafond behangen

Veel mensen denken niet snel aan een plafond als we praten over behang. Het behangen van een plafond lijkt in principe best veel op het behangen van een muur, alleen is het iets uitdagender. Maar, dan heb je na een beetje inspanning wel een heel bijzonder plafond. Vooral voor de slaapkamer of kinderkamer is het gaaf om gebruik te maken van patroonbehang.

Glas waar je overheen kunt lopen?

Glas waar je overheen kunt lopen wordt ook wel beloopbaar glas genoemd. Je moet je voorstellen dat je op de bovenste verdieping een vloer van glas hebt, en op de onderste verdieping heb je een plafond van glas. Door dit te doen creëer je meer ruimte en licht tussen beide verdiepingen. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon super gaaf uit!