In deze blog vind je allerlei leuke en stijlvolle ideeën voor kinderfeestjes. Je kunt natuurlijk een hele lekkere taart voor kinderen bestellen bij de bakker, maar je kunt ook zelf kindergebak maken. Of nog beter, een gezonde snack maken van fruit. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden van leuke en lekkere traktaties voor een kinderverjaardag. Bijvoorbeeld voor op school of een vereniging. Het ziet er leuk uit en het wordt gegarandeerd smullen. Want hoe leuk is het om een originele traktatie aan je kind mee te geven voor zijn of haar verjaardag?! Met onderstaande 15 tips kun je iedereen verrassen en zorgen voor een onvergetelijke feestje!

15 lekkere traktaties voor kinderfeestjes:

 1. Een schattig aapje!: Benodigdheden: een banaan en karton. Een heel gezonde kindertraktatie die geschikt is voor heel kleine kinderen maar ook bij grotere kinderen nog zeker als leuke traktatie gezien zal worden en ruim van te voren al gemaakt kan worden.
 2. Rijstwafel diertje: Een heel gemakkelijke en gezonde kindertraktatie waar je alleen rijstwafels voor nodig hebt en wat karton. Met een beetje fantasie om te toveren tot een koe, varken of iets anders. Deze traktatie is ook makkelijk iets langer van te voren al te maken.
 3. Vers fruit als ijsje: Benodigdheden: ijshoorntje, vers zomerfruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie van gezond en minder gezond. Wil je hem nog gezonder maken maak dan een niet eetbaar hoorntje en sla de slagroom over.
 4. Vlinder: Benodigdheden: vershoudzakjes die je aan de bovenkant dicht kan ritsen, knijpers, stiften of verf om de knijpers mee te versieren. Verder dien je pijpenragers voor de voelsprieten en vulling voor de zakjes in huis te halen. Hier kan allerlei soorten fruit in. Door elkaar voor twee dezelfde vleugels of apart voor verschillende vleugels. Denk bijvoorbeeld aan druiven, aardbeien, frambozen, bessen, stukjes appel, enz. Hiermee kun je heel makkelijk een heel gezonde kindertraktaties maken. Voor een minder gezonder variant vul je de vleugels met minder gezonde dingen.
 5. Pauw met druiven: Als lijfje gebruikt je een halve peer, de veren bestaan uit druiven en blauwe bessen. Voor de snavel en de poten snij je stukjes van een wortel. Dit alles leg je netjes op een bordje en voila: een leuke en gezonde traktatie.
 6. Schattig Schildpadje: Neem voor het lijfje een kiwi en voor de pootjes en het hoofdje druiven. Zo maak je heel snel een leuke en super gezonde traktatie.
 7. Rupsen: Neem lange saté prikkers. Gebruik voor het hoofdje een aardbei (een snoeptomaatje kan ook) en voor het lijf een aantal druiven.
 8. Patatzak met fruit: Draai van stevig papier een puntzak en vul deze met (uitgelekt) fruit. Je kan fruit van een soort nemen of de zakken vullen met gemengd fruit. Je kan ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Voorbereidingstijd is kort dus zo heb je in weinig tijd heel gezonde traktaties gemaakt.
 9. Mandarijnen hoofd: Neem een aantal mandarijntjes en teken hier met stift een grappig gezichtje op. Steek bovenin een saté prikker en doe hier voor het hoedje een dropveter en een snoepje (of dropje) op.
 10. Sesamstraat: Je kunt eventueel ook leuke dingen maken zoals een sesamstraat taart. Denk bijvoorbeeld aan Pino, Tommie of Bert en Ernie. Deze traktatie kun je iets langer van te voren maken. Maak de Bert aan twee kanten van de banaan en snij deze pas vlak voor het uitdelen door. Deze zijn wel gemaakt met dropveters en dus niet voor de volle 100% gezond.
 11. Krokodil: Neem voor het lijf van de krokodil een komkommer en snij hier een hoofd uit. Voor de oogjes kun je ook kleine olijfjes ofzo gebruiken. Als je nog pootjes wil, kun je hier bijvoorbeeld kleine augurkjes gebruiken. Steek kleine saté prikkers gevuld met lekkernijen (kaas, cocktailworstjes, komkommer, druifjes, stukjes ananas, etc) in zijn lijf. Zo heb je een grote traktatie gevuld met voor iedereen iets lekkers en gezonds.
 12. Schildpad van appel en druif: Snij een schijf van een groene appel (bijv. granny smith) en leg deze op een bordje. Voor de poten, staart en hoofd gebruik je druiven. Snij nog een paar plakjes van de druiven voor de “vlekken” op het schild.
 13. Duizendpoot: Kook een ei totdat de dooier stevig en hard is. Snij het ei in plakjes en leg het op. Maak van de overgebleven stukjes ei de pootjes.
 14. Frietjes: Neem een puntzak die ook voor frietjes wordt gebruikt en ook een frietjes vorkje. Vul de zak met reepjes gekleurde paprika voor een feestelijk effect of alleen met gele paprika voor een iets realistischer effect.
 15. Fruitspiesje: Fruit spiesjes maken kan op allerlei manieren. Ergens in geprikt of gewoon naast elkaar op een bordje. Neem veel verschillend fruit voor een kleurig effect of juist fruit in een kleur. Let er wel op dat je dit niet te lang van te voren kunt maken ivm uitdrogen en verkleuren.

Dit waren onze tips voor gezonde trakties voor kinderen. Veel succes en plezier als je met een van de ideeën aan de slag gaat!