Mode trends voorjaar 2018!

Eindelijk, de lente komt er aan! De bloemetjes staan weer in bloei en de zon begint weer te schijnen. De seizoensverandering verwacht ook een verandering van onze outfits. Hoe zien de trends voor het naderende voorjaar eruit? We kunnen alvast verklappen dat ze onder de romantische stijl vallen. We zetten de trends van het voorjaar 2018 voor je op een rijtje!

1. Dark denim

De denim trend komt al een tijdje voor in de mode-industrie. Vooral de lichte kleur denim hebben we veel voorbij zien komen in de vorm van blousjes, rokjes, jurken en broekpakken. Vooral de denim op denim is een welbekende trend. Denim op denim houdt in dat je broek of rok van denim is en zo ook je bovenkleding. Deze onderdelen moet wel matchen en niet teveel van elkaar verschillen. Een geslaagde denim op denim look is goed gemixt en gematcht. Voor de lente komt er een nieuwe denim trend aan, namelijk de dark denim. We gaan niet meer voor de lichte denim maar voor de donkere. De donkere kleur denim geeft een meer klassieke uitstraling en kan breed gecombineerd worden. De denim trend wordt dus donkerder dit voorjaar!

Modetrends voorjaar 2018

2. Drukke prints

De drukke prints zijn helemaal in voor de lente van 2018! Niet alleen de bloemenprints, maar ook drukke, kleurige en opvallende prints komen tevoorschijn. Denk bij deze prints aan:

  • Tropische prints
  • Hawai prints
  • Dieren prints
  • Geografische prints
  • Abstracte prints

De prints mogen zo opvallend zijn als je maar wilt! Als de prints er druk en vrolijk uitzien, is je outfit geslaagd!

3. Lila

Paars en dan vooral lila wordt één van de trends in het voorjaar 2018! Lila heb je al bij verschillende celebrities kunnen spotten waaronder: de Kardashians en Rihanna. Paars en dan dus vooral lila is terug in de lente van 2018.  Lila valt op en zorgt ervoor dat je een opvallende verschijning bent. Lila staat iedereen, zolang je het maar durft!

Mode voorjaar 2018

4. Bloemen

De mode voorjaar trends hebben een romantische uitstraling. Dit komt duidelijk naar voren in de bloemen trend. Dit voorjaar kun je absoluut niet om de bloemen heen. Je vindt de bloemen terug in prints, maar ook in geborduurde bloemen. Zolang het maar bloemen zijn. Vergeet niet dat bloemen voor iedereen zijn! Dus een man in een blousje met bloemenprint? Helemaal hot dit voorjaar!

Mode voorjaar 2018

5. Lange jurken en rokken

De lengte van jurken en rokken varieert heel erg. Alles is mogelijk! In het voorjaar komen er steeds meer lange rokken en jurken bij. Deze jurken en rokken komen minimaal tot de enkels. De jurken en rokken zijn van onder lekker los en wijd, waardoor er goed in bewogen kan worden. Een trend die hoort bij de lange rokken en jurkjes zijn laagjes. Rokken die opgebouwd zijn uit verschillende laagjes. De laagjes rokken zijn afgeleid van de Spaanse stijl. De laagjes geven ook wel het franjes gevoel.

Mode voorjaar 2018

6. Blauw en groen gecombineerd

De blauw en groen combinatie is een van de trends van de lente van 2018! Blauw en groen werden vaak niet gecombineerd. Als je blauw en groen wel combineerde, werd dit als een absolute no-go beschouwt! De combinatie van blauw en groen is nu helemaal hip en trending! Onder deze trend vallen verschillende blauw en groen kleuren.  Deze kleuren zijn:

  • Acradia
  • Palace Blue
  • Little Boy Blue

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld wat de voorjaar modetrends voor 2018 zijn. Volg jij onze tips en ben je een echte trendsetter dit jaar?

Mode voorjaar 2018