Festivals schieten uit de grond als paddenstoelen, elk jaar komen er weer nieuwe festivals bij. In 2017 zullen er meer dan 850 festivals plaats vinden in Nederland. Helemaal top natuurlijk maar wat wel een pijnpuntje is het geluid, het geluid op festivals staat vaak erg hard en dat zorgt voor gehoorbeschadiging. De beste optie zijn oordoppen, niet van die 2 euro oordopjes die je vaak op een festival kan kopen, want daarmee hoor je niks meer. Tegenwoordig heb je steeds meer betaalbare oordoppen van goede kwaliteit, waarmee de muziek gedempt word maar je nog wel je vrienden kan verstaan als ze iets tegen je zeggen. Wel zo gezellig toch?

DJ festival oordoppen

Waar je op moet letten bij het kopen van festival oordopjes?

  • Goede demping

Dit is natuurlijk het belangrijkste van de oordoppen, dat ze je oren beschermen en dat de muziek daadwerkelijk word gedempt om gehoorschade te voorkomen. Hiervoor kan je naar de SNR-waarde kijken die staat vermeld op de verpakking van oordoppen of de desbetreffende website, de SNR-waarde kan je gebruiken voor het vergelijken van de mate van geluidsreducering van verschillende gehoorbeschermers.

  • Behoud van muziekkwaliteit

Festivals zijn all about de muziek, dus zorg als je voor oordoppen zoekt dat je een paar hebt die niet de hele kwaliteit van muziek verpesten.  Regel een paar dat het geluid dempt maar waardoor het niet vervormt.

  • Spraakverstaanbaarheid

Naast dat je de muziek wilt horen is het ook wel handig als je je vrienden kan verstaan. Daarom zoek voor een paar oordoppen met een goede filter, die zorgt voor dat het geluid lager is maar waar je nog wel mee je vrienden kan horen.

  • Het draagcomfort

Ook belangrijk natuurlijk, je wilt dat ze een beetje lekker zitten en dat je niet aan het einde van de dag ongelofelijke pijn aan je oren hebt.

  • Je looks

Je wilt natuurlijk het liefste dat je oordoppen zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Oordoppen op maat

Een andere optie is oordoppen op maat laten maken, dit is natuurlijk een stuk duurder dan reguliere oordoppen maar zeker een goede investering als je een fervent festival bezoeker bent. De doppen worden precies op maat gemaakt, zodat het precies goed in je oor past. De prijs voor op maat gemaakte oordoppen ligt over het algemeen tussen de 100 en 150 euro. Dus ben je een groot festival bezoeker of werk je in een omgeving met hard geluid dan is dit zeker iets om te overwegen!