In dit blog nemen we je mee naar het warme, lekkere en mooie Spanje. Spanje produceert 37 miljoen hectoliter wijn per jaar en daarmee staan ze nummer 3 op de lijst van landen die het meeste wijn produceren. Frankrijk en Italië staan boven het land qua liters geproduceerde wijn, maar over de kwaliteit valt niet te twisten, Spaanse wijn hoort aan de top.

Door uiteenlopende klimaten heeft Spanje veel variatie in die wijnen die ze bieden, druivenrassen van uit het noorden zijn een stuk anders als die vanuit het hete zuiden. Spanje heeft talloze verschillende druiven maar 70 daarvan zijn echt belangrijk en spelen mee op het internationale top niveau, dit zijn stuk voor stuk inheemse rassen. Dat zorgt voor een sterk en zeer eigen karakter van de wijn.

Wij van Stijlvol houden ook erg van een lekker wijntje op z’n tijd, dus in dit blog geven tips voor twee top Spaanse wijntjes.

Nog een paar leuke Spaanse wijn feitjes op een rijtje:

  • Meeste wijngaarden ter wereld
  • 1,1 miljoen hectare aan wijngaarden
  • 37 miljoen hectoliter wijn per jaar
  • Spanje kent zeer uiteenlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het
  • groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden.
  • Wijnstreken: Rueda, Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Valpenas, La Mancha, Somontano, Navarra, Penedes, Rias Baixas
  • Druifsoorten: airén, tempranillo, grenache, godello, macabeo, xarel-lo, mazuelo, graciano

Verdejo biologische witte wijn

The Green Wine Company heeft als doel om samen met zijn gepassioneerde wijnboeren duurzame wijnen uit een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden te creëren. De biologische wijnboer geeft graag de natuur de ruimte, dit zorgt voor uitstekende wijn. Het is een heerlijke rijpe en fruitige wijn met een mooie lichte kleur! Dus zoek je iets lekker waarbij ook nog aan duurzaamheid gedacht wordt? Dan is dit zeker het wijntje voor jou!

Spaanse Witte wijn

Sedosa Blanco

Sedosa Blanco is een heerlijk zachte witte wijn, Sedosa betekent zijdezacht een knip oogje natuurlijk naar de zachte Sedosa blanco. De druif in deze wijn is een Verdejo druif, een van de vijf klassieke druivensoort. Deze druif staat bekend om z’n uitgesproken aroma’s van grapefruit, citrus, bloesem, mineralen en kruiden. Dit wijntje past super bij een frisse salade of een witte vis, heerlijk toch! Zorg dat je de wijn serveert tussen de 8 en 10 graden, dan is de wijn perfect!

Heb je nog tips voor lekkere Spaanse wijnen? Laat het weten in de comments.

Spaanse Witte Wijn