Een pizzaoven in je tuin? Kan dat wel?

Ik was een paar weken geleden op een super leuk etentje waar ze een pizzaoven hadden, gewoon in de tuin! Ik dacht direct, daar moet ik over schrijven. Het was een steenoven pizza, echt super lekker! Naast dat de pizza heel lekker was ging het vooral om de sfeer. Ik kreeg echt een Italiaans gevoel, ondanks het Nederlandse weer.

Het grote voordeel van de pizzaoven was dat de pizza’s veel sneller klaar waren dan uit de oven bij mij thuis. Het duurde ongeveer 90 seconde per pizza en ietsjes langer voor een lekker ciabatta brood. De komende tijd zal ik wat lekkere Italiaanse recepten bloggen die ideaal zijn voor in een pizzaoven of gewoon je thuisoven. Heb je zelf nog leuke recepten? Laat het weten! Eet smakelijk!

PS: Ik ben helaas vergeten een foto’tje te maken van de pizzaoven zelf… Volgende keer zal ik die plaatsen. Beloofd!

pizzaoven pizza's