Zo maak je zelf de lekkerste koffie, gewoon thuis

De lekkerste koffie zetten. Iedereen wil het, maar slechts weinigen kunnen het echt goed. Dat ultieme kopje zwarte goud is voor velen, zo ook voor mij, de ideale start van de dag. En aangezien ik toch al snel 3 tot 4 koppen koffie per dag drink was het een goed idee het LEKKERSTE KOPJE KOFFIE OOIT te zetten. Ik hou je niet langer in spanning, zo maak voortaan altijd de lekkerste koffie van je dromen.

Stap 1: De lekkerste koffie is altijd schoon en fris

Je kent het wel, je komt ’s ochtends op kantoor en je wilt een lekkere kop koffie pakken om de dag te beginnen. Wat je dan krijgt is een bakje lichtbruine smurrie met zo’n zeepsop aroma wat is achtergebleven van de schoonmaakbeurt van gisteren (als je gelukt hebt). De eerste tip is dus, hou je apparatuur schoon en droog. Controleer dit altijd grondig. Het is niet de leukste taak het koffiezetapparaat schoonmaken, maar je zult direct het verschil merken. Nooit meer die vreemde citoensmaak in de ochtend.

Een lichte en frisse kleur, dat is wat je zoekt

Stap 2: Goede producten = Heerlijke koffie

De lekkerste kop koffie verdient de beste ingrediënten zoals heerlijk water en versgemalen koffiebonen. Maar wat is nu het juiste water voor in de koffie? Bij voorkeur is dat zacht water. Dit betekent zoveel als water welke neutraal en zacht van smaak is, geen monduitdrogende kalkbom dus. Vaak is kraanwater goed genoeg, maar wil je echt de perfecte bak koffie? Dan kun je het beste gaan voor bronwater. Wel iets duurder, maar echt zoveel lekkerder.

Wat de lekkerste soort koffieboon is voor je koffie? Dat moet je helaas zelf ontdekken. Zoveel mensen, zoveel smaken. Wel zijn er een aantal kenmerken waar je op kunt letten. Pak niet een te gebruinde koffieboon. Deze zijn vaak gemixed, ga liever voor een iets lichtere boon. Deze bonen hebben een veel zachtere en natuurlijke smaak en zijn bovendien meestal van 1 ras koffieboon. Heb je de ideale boon of combinatie gevonden? Laat het weten dan ga ik het zelf ook eens uitproberen.

Stap 3: Jij bent baas over eigen koffie

Jij drinkt de koffie namelijk zelf, maak het dus jouw eigen kleine feestje. Blijf proberen en experimenteren om uiteindelijk je eigen lekkerste kopje koffie te kunnen zetten. Een kleine laatste tip: Maak je kopje ook goed schoon met warm water. Zo ‘schrikt’ de koffie niet en blijft deze langer warm. Want koude koffie, dat is pas echt zonde.

Succes en proost op de gezondheid! *Slurp*