Maak je eigen DIY spiegelbak voor in huis

Spiegelbak inkooplijstje:

– 5 vierkante spiegels zo groot of klein als je zelf wilt, van de zelfde afmeting
– 4 triplexplaatjes voor de zijkanten en 1 triplexplaatje voor de bodem
– Lijm of liever nog montagekit
– Een handje vol spijkertjes
– Een hamer + eventueel een zaag
– Een meetlint of meetlat

Spiegelbak DIY is gemakkelijk zelf te maken:

Hoe gaaf is dat, je zelfgemaakte spiegelbak in een handomdraai maken. Het is super simpel, maar je moet wel alle spullen op orde hebben. Leg alles op tafel en je bent klaar met stap 1 voor het DIY maken van je eigen spiegelbak.

Je wilt een mooi vierkant bakje maken. Hou er dus rekening mee dat het bakje moet passen op je vierkante spiegels. Kijk als eerste goed naar de dikte van je triplexplaten. Deze dikte (meestal 12 mm) zaag je van de vierkante triplexplaatjes af aan 1 zijde.  Zo hou je ruimte voor de bodemplaat. Pak nu je hamer en spijkers. Spijker vervolgens de 4 triplexplaatjes aan elkaar zodat een vierkant ontstaat zonder bodem en bovenkant. Passen de spiegeltjes er nog mooi op? Top! Tot zover nog simpel toch?

spiegelbak

Nu moet de spiegelbak nog een bodem krijgen. Meet met een meetlint of meetlat de afmetingen van de bodem. Zaag je laatste triplexplaatje zo dat deze precies past op je bodem. Spijker deze vervolgens vast. Nu begint er al een bakje te ontstaan.

Als laatste lijm je de spiegeltjes, die nu precies passen, vast aan alle 4 de zijdes. Laat het bakje wel goed drogen. Nu ben je klaar om er bijvoorbeeld een paar leuke takken of iets anders in te doen. Het staat echt super leuk en is helemaal zelf gemaakt. Draai het bakje om om een spiegelkubus te hebben. Ook leuk voor in de hal, badkamer of zelf te gebruiken als pennenbak. Laat je fantasie de vrije loop.