Rook jij ook nog maar wil je er van af? Uit onderzoek blijkt dat 80% van de rokers eigenlijk zou willen stoppen maar het daar toch erg moeilijk mee heeft. Stoptober is iets voor jou als jij ook wilt stoppen maar het een pittige uitdaging vind. Het is een Engels concept dat is overgewaaid naar Nederland. Dit jaar is de 3e editie van Stoptober in Nederland. Jaarlijks doen er 120.000 mensen mee aan Stoptober. Ze beginnen op 1 oktober en roken dan 28 dagen niet.

Gijs Staverman deed in 2015 mee. : ”Ik ben zelf dit jaar gestopt met roken en heb dat met de steun van luisteraars gedaan. Ik heb gemerkt dat die steun erg helpt om het stoppen vol te houden. Daarom wil ik Stoptober onder de aandacht brengen bij rokers. Een periode van 28 dagen is te overzien en als heel Nederland je aanmoedigt is het makkelijker vol te houden.”

Stoptober

Stoptober app

Om je te ondersteunen in deze periode van niet roken is er een app in het leven gebracht. De Stoptober app. Deze app stuurt je dagelijks tips over hoe om te gaan met het stoppen. Bijvoorbeeld: “Onthoud, een van de beste manieren om rookvrij te blijven is door oude gewoontes en routines te veranderen. Probeer dus wat nieuws”. Maar wat vooral erg handig is van deze app is dat de app bijhoudt hoeveel geld jij bespaard! Elke dag wordt berekend hoeveel jij op dit moment hebt bespaard, maar ook hoeveel dit op jaar en maand basis zal schelen.

Ook kan je bij de Albert Heijn een gratis Stoptober magazine halen bij de servicebalie als je mee doet met de Stoptober actie! Dit jaar is Nielson het boegbeeld van de Stoptober actie. In het magazine kan je onder andere een interview vinden van hem over het stoppen met roken.

Stoptober Buddy

Een goede tip met het stoppen van roken is een buddy zoeken om samen mee te stoppen. Natuurlijk stop je al met een groot deel van Nederland in oktober maar toch werkt het erg goed als je er dagelijks met een vriend(in)/collega/ouder over kan praten. Samen maakt sterk.

Ga je ook stoppen in oktober? Of heb je nog stoptips voor onze lezers? Laat het in de reacties achter!

Stoptober buddy