Het is belangrijker dan ooit om het samen met je familie of vrienden gezellig te maken in huis. Een spelletjesavond organiseren is leuk om te doen en je komt als familie of als vriendengroep dichter bij elkaar. We hebben een aantal tips voor een leuke spelletjesavond thuis. Met een aantal leuke partyspellen maak jij een gezellige avond. 

Zorg voor voldoende spellen 

Bij een spelletjesavond is het belangrijk dat je voldoende leuke spellen in huis hebt. Daarbij denk je dus verder dan ganzenbord en mens erger je niet. Er zijn ook spellen te koop die onder de categorie partyspellen vallen waarbij een goede sfeer vanzelf ontstaat tijdens het spelen. Met de meest dwaze opdrachten afgewisseld met een serieus stuk competitie krijg je een goed gemêleerde stapel spellen. Zorgen voor voldoende spellen is dan ook een eerste vereiste. 

Zorg voor genoeg ruimte 

Ga je een spellenavond organiseren dan moet er genoeg ruimte voor zijn. Zo kan een salontafel al snel te klein en te onhandig zijn. De eettafel moet dus helemaal worden ontruimd voor je er een spel op kan gaan neerzetten. Heb je niet genoeg ruimte doordat je geen eettafel hebt, zet dan tijdelijk een tuintafel binnen neer en ga daar met de tuinstoelen omheen zitten. Genoeg speelruimte is belangrijk. 

Lekkere hapjes 

Bij een gezellige avond horen natuurlijk lekkere hapjes. Daarbij kan je denken aan chips maar voel je vrij om ook andere hapjes te bedenken. Bladerdeeghapjes of tapas zijn een leuk en smakelijk alternatief. Laat je gasten wat hapjes meenemen zodat jij de tafel kan inrichten en voor de spelletjes kan zorgen. Hebben je gasten een favoriet spel, laat ze dat meenemen. 

Zet je mobieltje uit 

Niets is zo ongezellig als een avond waarbij alle gasten op hun mobiele telefoon zitten tijdens een spelletjesavond. Maak de afspraak dat iedereen zijn of haar mobiel uit zet. Moet je toch bereikbaar zijn, zet je telefoon dan op de vliegtuigstand. Zo heeft iedereen aandacht voor elkaar en voor de leuke party-, kaart- en bordspellen waarmee je bezig bent. Op KoningBordspel.nl kun je de leukste spellen gemakkelijk en voordelig bestellen.