Schoonmaken… er zijn maar weinig mensen die er naar uitkijken. Uren op dat ene kleine stukje stofzuigen met een lawaaierige stofzuiger, zin in! (NOT!) Of je helemaal het leplazarus boenen om je laminaatvloer weer fris te krijgen? De top 5 schoonmaaktips van Stijl-vol helpen je door de schoonmaak heen. Zo bespaar je tijd en ruikt je huis frisser dan ooit. Met deze top 5 schoonmaaktips hou je extra tijd over om de dingen te doen die jij belangrijk vindt. Het lijkt een wonder, maar het kan. Wil je weten hoe je dat doet?

Top 5 schoonmaaktips met de stofzuiger

Door jarenlang stofzuigen heb ik een hoop ervaring opgedaan om het met de stofzuiger werken een stuk leuker en sneller te maken. De top 5 schoonmaaktips met de stofzuiger komen uit mijn eigen ervaring. Heb je nog extra schoonmaaktips? Laat ze mij dan weten via een berichtje onderaan de pagina. Laat je niet uit het veld slaan, met deze 5 schoonmaaktips ga je voortaan met meer plezier stofzuigen.

– Zet voordat je gaat stofzuigen een raam open. Dit helpt je stofzuiger optimaal te laten presteren. Door de extra luchtcirculatie kun je het fijnstof extra goed filteren. Lekker fris dus!

– Stofzuiger met stofzuigerzak tip! Je huis stofzuigen en direct fris laten ruiken kan met een simpel trucje. Pak een beetje waspoeder en zuig dit op met je stofzuiger. Hierdoor zal tijdens het stofzuigen je huis heerlijk fris gaan ruiken zonder dat je daar extra tijd mee kwijt bent. Super!

– Arbeidsvitaminen zijn onmisbaar voor je gemoed. Zet je favoriete radiostation of album op en tango door je huis. Het geeft je energie en maakt het stofzuigen een stuk leuker.

– Vervang je oude stofzuiger voor een moderne stofzuiger. Oude stofzuigers verliezen op den duur kracht en maken vaak veel lawaai. Moderne stofzuigers zijn stiller en zuiniger, dat werkt echt veel fijner. Je hoort bovendien de muziek beter.

– Plan het schoonmaken regelmatig. Pak een vaste dag (of dagen) om het huis te stofzuigen. Zo kun je je focussen op 1 moment en heb je er de rest van de week geen omkijken meer naar. Dat geeft rust en regelmaat, misschien een beetje saai maar wel heel fijn.

Extra schoonmaaktips voor een super fris huis

Naast de top 5 schoonmaaktips met de stofzuiger zijn er nog veel meer klussen die leuker kunnen! Hier heb ik een drietal tips voor je om je huis frisser dan ooit te maken, let goed op!

– Wil je een laminaatvloer die mooier glimt dan ooit? Doe dan een klein scheutje glansspoelmiddel (van de vaatwasser) door een sopje. Je zal zien dat de laminaatvloer meer glimt dan ooit!

– Vlekken zijn een verschrikking om weg te krijgen, vooral in je tapijt of vloerkleed. Maar nu niet meer! Je kunt de vlek verslaan met een beetje koolzuurhoudend water. De vlek zal gaan bubbelen en loskomen van het oppervlak. Dep deze daarna direct droog met een stuk keukenrol. Als het goed is heb je de vlek nu goed te pakken.

Heb je al iets meer plezier in het schoonmaken?