Vliegen naar Shanghai

Afgelopen zomer ben ik met mijn familie voor de tweede keer op vakantie geweest naar China. Onze eerste bestemming was Shanghai. Ik wist eigenlijk niet zoveel van Shanghai af, alleen dat het een grote moderne stad in China is. Mijn broer en moeder wilden er graag heen dus daar stonden we dan op het vliegveld in Shanghai.

We liepen de immigratie hal binnen en daar stonden letterlijk honderden Chinezen die door de immigratie moesten. Op een gegeven moment werden er 4 nieuwe loketten geopend en mensen begonnen echt te rennen naar de nieuwe rij. Ik wist niet wat me gebeurde maar rennen en voordringen is dus typisch Chinees. Ze hebben altijd een smoesje waarom ze voor je moeten staan, maar als je je een beetje breed maakt en je asociaal opstelt dan blijven ze meestal wel achter je staan. Toen we eenmaal door de immigratie waren,  kon onze vakantie echt beginnen. Als je Shanghai letterlijk vertaalt betekend het ‘boven de zee’. Shang staat voor boven en hai betekent zee. De stad heeft ongeveer 23 miljoen inwoners en is ietsje groter dan de provincie Noord-Brabant.

crowne plaza Shanghai Noah square

Crowne Plaza Noah Square, Shanghai

Daar stonden we dan voor het Crowne Plaza in Shanghai. Een prachtig hotel midden in het centrum. Dit is echt een goed hotel om te overnachten als je in Shanghai bent. De service is goed en de medewerkers zijn erg vriendelijk. We besloten ’s avonds nog een hapje te eten in het hotel en daar kwam ik tot het besef dat ik toch echt weer in China was, we kwamen weer de meest vreemde gerechtjes tegen op het Chinese buffet want het internationale buffet was al dicht.

Hieronder beschrijf ik de leukste bezienswaardigheden die wij hebben gezien in Shanghai. Tip! Mocht je na dit blog een reis boeken naar Shanghai dan raad ik je zeker aan om tijdens je verblijf een gids in te huren, want Chinezen spreken bijna geen Engels!

Lobby Crowne plaza Shanghai

De 6 leukste bezienswaardigheden van Shanghai die je niet mag missen!

Hieronder vind je de 6 leukste bezienswaardigheden van Shanghai. Ik neem je mee in de avonturen die ik beleefd heb in Shanghai.

1. Skyline Shanghai

De skyline van Shanghai is prachtig om te zien. Hij staat daarom ook in het rijtje van de 10 mooiste skylines ter wereld. Het mooiste is om de skyline meerdere keren per dag te bezoeken. Ik raad je aan om ’s morgens en ’s avonds te gaan kijken. Je kunt de skyline zien van de andere kant van de Huangpu jiang rivier, maar een aanrader is om de skyline te bezoeken met de ‘Pujian night trip by ship.’ Je vaart dan met een boot langs de skyline! Dit is de perfecte gelegenheid om mooie plaatjes te schieten van deze schitterende bezienswaardigheid.

Skyline Shanghai

2. Yu Garden

Deze indrukwekkende tuin ligt in het noordoosten van Shanghai. Yu betekent in het Chinees aangenaam en bevredigend en als je door de tuin loopt voel je je ook echt rustig worden. Je loopt door de smalle paadjes langs de vijver, pagodes en theehuisjes. De tuin bestaat al meer dan 450 jaar.

3. Oriental Pearl Tower

De Oriental Pearl Tower is een televisietoren in het financiële district in Pudong en tevens ook het mooiste gebouw van de skyline, althans dat vind ik. In de avond is hij mooi verlicht als een parel. Het mooiste van deze toren is dat je helemaal omhoog kunt naar het observatiedek waar je 360 graden uitzicht hebt. Een verdieping lager is er een observatiedek helemaal van glas. Dit is heel chic om mee te maken. In het begin vond ik het een beetje eng, maar daarna heel erg gaaf. Dit moet je zeker doen, zelfs als je hoogtevrees hebt!  Je loopt dus op glas de Oriental Pearl Tower rond. En alsof dat niet genoeg was, zijn we ’s avonds gaan eten in het revolving restaurant in de Pearl Tower. Dit restaurant draait langzaam rond. Er is een heerlijk buffet met allemaal verschillende keukens zoals Japans, Chinees, Italiaan en Mexicaans. Als je een sushi fan bent, dan raadt ik je de sushi aan, deze wordt vers bereidt. De sashimi wordt vers gesneden voor je neus. Je doet er ongeveer 1,5 uur over om helemaal rond te draaien. Echt een aanrader om te doen! Tip! Als je de mega rijen wil overslaan voor de lift omhoog, dan zou ik een fast track ticket kopen. Dan betaal je net iets meer, maar dan ga je via een privé lift naar boven en sla je de mensenmassa over. Deze bezienswaardigheid is zeker de moeite waard.

4. Flair

Dit is echt het leukste restaurant waar ik ben geweest tijdens onze vakantie in China. Flair is een skybar gelegen in het Ritz Carlton hotel. Het ligt op de 58ste verdieping en heeft een waanzinnig uitzicht op de skyline en met name de Oriental Pearl Tower. De sfeer is er heel relaxed en het restaurant staat vol met allemaal grote fauteuils waar je lekker in onderuit kunt zakken. De menukaart staat vol met heerlijke hapjes. Echte aanraders zijn de sushi, sashimi, kippenkluifjes en vooral de gefrituurde asperges met een heerlijke currymayo en de saté. Je krijgt dan een mini barbecuetje op tafel en dan kun je zelf je saté braden en zo kan ik nog wel even doorgaan. De dj verzorgt een heerlijk muziekje en als je naar buiten loopt kijk je recht tegen de Oriental Pearl Tower aan die prachtig verlicht is. Ze hebben af en toe ook leuke activiteiten. Zo was Arnd Henning Heissen aanwezig toen wij er waren. Hij is beroemd voor zijn heerlijke cocktails. Het is wel wat duurder dan de normale restaurants, maar zeker een hele chique ervaring.

Hapjes van Flair

5. Tianzifang

Het mooie aan Shanghai vind ik dat je dit soort wijken nog terugziet in deze moderne stad. Dit is een hele leuke wijk met allemaal ouderwetse nauwe straatjes. Het is heerlijk om hier in de namiddag doorheen te slenteren en te kijken in de vele shops, barretjes en huisjes. Overal waar je kijkt zijn winkeltjes en ze verkopen bijna alles wat je maar kunt verzinnen. Een aanrader is om rond een uur of 4 lekker een barretje in te lopen om wat te drinken en te snacken. De meeste barretjes hebben onder een winkeltje en boven een zolder ingericht als een dakterras. Hier kun je lekker wat drinken. Proef dan gelijk de heerlijke iced shaken lemon tea, dit drankje krijg je bijna overal en zorgt voor een lekkere verkoeling. Ik ben echt een fan van dit soort wijken en daarom was dit een van de leukste bezienswaardigheden van Shanghai voor mij.

6. Jaden boeddha tempel Shanghai

Deze bezienswaardigheid is het mekka van de boeddha’s in Shanghai. Deze prachtige tempel is één van de grootste bezienswaardigheden in Shanghai. Een must see in Shanghai! De tempel dankt zijn naam aan de twee boeddha’s die uit zeldzame witte jaden zijn gehakt. Jade is een verzamelnaam voor twee mineralen die als edelstenen worden gebruikt. Jade kent veel verschillende kleuren: groen, bruin, zwart of wolkenwit, van zeer licht tot zeer donker. Je kunt in de tempel  ook de “ drie gouden boeddha’s” bewonderen.

drie gouden boeddhas

Let op in Shanghai!

Er mogen geen foto’s gemaakt worden van de Jaden boeddha’s. Ik stond namelijk oog in oog met de jaden boeddha. Toen ik een foto wilde maken kwam de gids naar mij toe en vertelde dat dit niet de bedoeling was, omdat het een heilige plek is. De gids vertelde ook dat het afhankelijk is welke boeddha je bezichtigd en of je in het boeddhisme geloofd. Geloof je er niet in? Dan mag je over het algemeen foto’s maken van de boeddha’s tenzij er echt aangegeven staat dat je geen foto’s mag maken. Houdt er wel rekening mee dat je te gast bent bij deze bezienswaardigheid en je dus wel een beetje moet aanpassen. De jaden tempel is zeker een bezienswaardigheid in Shanghai waar je geweest moet zijn.

Dit is een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die wij gezien hebben in Shanghai. Ben jij in Shanghai geweest of ga je er binnenkort heen, laat me dan even weten wat je er van vond!