Wallen en donkere kringen onder de ogen geven je al snel een vermoeide blik. De oorzaak van deze problemen zijn vaak de traangootjes. Dit is het geultje dat loopt van de binnenste ooghoek richting het bovenste deel van de wang. Stoor jij je aan donkere kringen of wallen onder de ogen? Dan is een traangoot behandeling het overwegen waard. Lees hieronder meer over deze populaire filler behandeling tegen wallen.

Traangoot fillers dragen bij aan een frissere blik

Wil jij afrekenen met die vermoeide blik veroorzaakt door wallen of donkere kringen? Dan is een traangootbehandeling vaak de oplossing. De meeste mensen hebben wel eens last van wallen, maar als deze permanent aanwezig zijn dan geeft dat een vermoeide blik die blijvend is. Vaak is volumeverlies de oorzaak van de traangoot die steeds zichtbaarder wordt. Dit proces neemt vaak geleidelijk toe naarmate we ouder worden. Echter kan een meer aanwezige traangoot ook genetisch bepaald zijn. Door het volumeverlies ontstaan er wallen, donkere kringen en extra schaduwvorming onder de ogen.

Een filler behandeling is zeer effectief om er minder vermoeid uitzien. Na een zogenaamde traangootbehandeling krijg je een minder vermoeide blik. Vaak is er slechts een kleine hoeveelheid fillers onder de ogen nodig om subtiel meer volume te creëren. Deze filler zorgt ervoor dat de ogen minder ingevallen lijken met als resultaat een frissere blik. Het resultaat is na de behandeling direct zichtbaar, maar het meest optimale resultaat wordt zichtbaar vanaf 2 weken na de behandeling.

Wat zijn de oorzaken van een diepere traangoot?

De belangrijkste oorzaak van een diepere traangoot is volumeverlies. Ook andere factoren kunnen van invloed zijn. Denk hierbij aan:

  • Stress
  • Leeftijd
  • Vermoeidheid
  • Alcohol
  • Roken
  • Vitamine gebrek
  • Pigment
  • Talg

Hoe werkt een traangootbehandeling?

Wanneer volumeverlies de oorzaak is van wallen of donkere kringen onder de ogen, dan is het terugbrengen van volume met fillers de meest effectieve behandeling. Deze behandeling met hyaluronzuur filler wordt een traangootbehandeling genoemd. Een hyaluronzuur filler is zacht, soepel en gemaakt van lichaamseigen materiaal. Door het toebrengen van fillers in het traangoot gebied ontstaat er een minder diepe, zachte en subtiele overgang van het onderooglid naar het bovenste deel van de wang. Op deze manier wordt het volume in de traangootjes op een natuurlijke manier hersteld met als resultaat een frissere uitstraling. Wil je meer weten over deze behandeling? Bij Betan Clinics hebben ze jarenlange ervaring met fillerbehandelingen. In een vrijblijvend consult vertelt de plastisch chirurg graag meer over de traangootbehandeling.