De zomer is net voorbij, wat betekent dat de herfst en de winter om de hoek liggen te loeren. Oftewel: niet meer hoeven scheren! Maar daar denken ook heel veel vrouwen toch anders over. Al jarenlang is het ontharen van bijvoorbeeld het gezicht of de bikinilijn een schoonheids- en hygiëneritueel van vrouwen. Je wilt je namelijk sexy, glad, haarvrij en dus zelfverzekerder voelen. Maar we zijn er allemaal overeens dat scheren niet de leukste activiteit is, vooral omdat het regelmatig moet worden bijgehouden. Bovendien komt er vaak irritatie of huiduitslag bij kijken. Deze blog geeft je 3 redenen om van scheren over te stappen naar waxen, en wel nu. 

Zomer voordeel

Een eerste voordeel van waxen is dat hoe vaker je het doet, hoe zachter de haartjes terugkomen. Als je dus nu in de herfst of winter begint, heb je een grotere kans dat je in de zomer profijt van hebt en je alleen nog maar donshaartjes voelt. Het zit namelijk zo: bij waxen wordt de hele haarwortel eruit getrokken en bij scheren wordt alleen het oppervlak van de haar afgeschoren. Hierdoor blijft de haarwortel onbeschadigd. Doordat de hele haarwortel eruit wordt getrokken, komen de haartjes dus dunner en zachter terug. Daarbij duurt het gemiddeld drie tot vier weken voordat de haartjes weer teruggroeid zijn. In tegenstelling tot scheren duurt dit dus veel langer! 

Minder irritatie en huiduitslag

Een tweede voordeel van waxen is dat de kans op irritatie en huiduitslag kleiner wordt. Waxen wordt namelijk gedaan door getrainde specialisten die ervoor zorgen dat de huid zo min mogelijk wordt belast. Wij, met een mesje in ons hand, zijn sneller geneigd om wondjes en irritatie aan ons zelf aan te richten. Dat willen we onszelf niet meer aan doen. Een no-go dus! 

Een zijdezachte huid 

Ten derde, wat veel mensen niet weten is dat waxen niet alleen goed is voor het verwijderen van haartjes, maar ook voor het verwijderen van dode huidcellen. Als gevolg leeft je huid na iedere waxbeurt op en maakt de huid plaats voor nieuwe, gezonde huidcellen die het herstel van de huid na het waxen bevordert.