3 Tips voor het maken van mooiere vakantiefoto’s

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en maakt van werkelijk alle highlights wel een foto. Eenmaal thuis aangekomen zie je dat de foto’s toch niet helemaal top zijn. Met deze 3 tips voor het maken van mooiere vakantiefoto’s wordt elke foto binnenkort een succes!

Bij thuiskomst wil je natuurlijk je geweldige vakantiefoto’s tonen aan al je vrienden en familie. Of het nu in een fotoalbum is of op Facebook of Instagram. Die cliché foto’s van de Eifeltoren, daar wordt niemand echt blij van. Met behulp van de 3 Tips voor het maken van mooiere vakantiefoto’s kun jij dit jaar vol trots je mooiste foto’s aan iedereen laten zien!

Fotografeer vroeg of laat, niet midden op de dag

Wanneer je foto’s maakt is misschien wel het belangrijkste voor resultaat. Als je midden op de dag rondloopt in Barcelona zal je toeristen op haast elke vakantiefoto terugvinden. Probeer dus voor de mooiste vakantiefoto’s de massa’s te ontwijken door vroeg in de ochtend of tegen zonsondergang te fotograferen.

Bovendien is licht overdag hard licht. Dit harde licht zorgt ervoor dat schaduwen donker zijn en dat er meestal een blauwe gloed te zien is. Dit ziet er niet zo fraai uit. Wat je liever habt is avondlicht of ochtendlicht. Het zonlicht is dan vele malen zachter en de schaduw is dan minder opzichtig. Bovendien verruil je hiermee de blauwe gloed voor vakantiefoto’s met een mooie natuurlijk rode gloed. Zo kun je elke vakantiefoto mooier maken, zonder moeite!

Unieke plekjes uitkiezen

Naast de hoogtepunten van een stad of natuurreservaat zijn er veel unieke en onontdekte plekjes te vinden die je vakantiefoto’s helemaal uniek maken. Vooral doorkijkjes zijn erg leuk en geven een unieke kijk op je onderwerp. Denk hierbij aan fotograferen achter een oude deur, raam, spleet in een hek, etc. Door te fotograferen door een doorkijkje heb je een unieke foto die direct diepte heeft. Dit geeft een sfeer die anders is dan de vakantiefoto’s van je vrienden en familie. Ze zullen jaloers zijn!

Vakantiefoto's doorkijkje

Maak vakantiefoto’s van de cultuur

Er zijn veel mensen die op vakantie fotograferen en bij thuiskomst alleen foto’s hebben van gebouwen. Zonde! Die gebouwen kun je ook met een paar klikken op internet zien. Je wilt juist jouw unieke vakantiebeleving delen. Dit doe je door foto’s van mensen, lokale lekkernijen of kleding te laten zien. Mooie vakantiefoto’s maken van cultuur zullen mensen een inkijkje geven in jouw unieke beleving. Wees dus niet bang om andere mensen op je foto’s te hebben. Dit brengt juist sfeer in je vakantiefoto’s en zal je jaren later nog mooie herinneringen geven.

Mujer Peruana

Extra: Vakantiefoto’s bewerken tip

Ben je net als ik geen Photoshop held? Dan zijn er zat andere opties. Op instagram kun je vakantiefoto’s bijvoorbeeld makkelijk mooier maken. Bovendien is dat erg simpel. Verder gebruik ik wel eens de VSCOcam app. In een paar klikken heb je een werkelijk professionele vakantiefoto, gewoon helemaal zelf gemaakt!