Kookboeken, je hebt er tegenwoordig echt duizenden. Je weet niet meer waar je moet kijken. Voor elke keuken en elke allergie bestaan tegenwoordig kookboeken. Ik weet dat kookboeken steeds ouderwetser worden aangezien je nu alles gratis op internet kan vinden, maar ik vind koken uit kookboeken echt geweldig en ik ben van mening dat er vaak recepten instaan die je online niet kunt vinden. Hieronder zie je mijn top 5 lijstje van leukste en lekkerste kookboeken.

Op nummer 5
Op de vijfde plek staat de 500 serie. Dit zijn kleine makkelijke boekjes waar 500 recepten instaan. Je hebt 500 hapjes, 500 broodrecepten, 500 soepen, 500 pizza’s & platbroden, 500 cupcakes, 500 cocktails en ga zo maar door. Deze serie kookboeken is echt geweldig! Ze geven allemaal lekkere recepten maar ze geven daar ook gelijk een stuk of 5 variaties bij.

Op nummer 4
Op de vierde plek staat Foodies. Foodies is een tijdschrift die ik maandelijks ontvang. Het is dan wel geen kookboek maar er staan elke maand ontzettende lekkere recepten in. Elke maand staat in het teken van een ander thema. Het leuke aan Foodies vind ik dat ze van alles wat hebben in het tijdschrift. Er staan hele simpele gerechten in maar ook hele culinaire gerecht. Ze hebben recepten voor voorgerechten maar ook voor hoofd en-nagerechten.

Foodies

Op nummer 3
Op de tweede plek staat het kookboek: Italiaans koken met de cake boss.
Dit is ook echt een super kookboek! Buddy aka cake boss is bekend  van het verschillende programma’s op TLC. Hij heeft zijn eigen bakkerij en maakt de mooiste taarten. Hij is wereldberoemd.  Buddy komt oorspronkelijk uit Italië en daarom staan er in zijn kookboek allemaal authentieke Italiaanse gerechten.  Dit is een echte aanrader!

buddy

Op nummer 2
Op de derde plek staan de boeken van Gino D’Acampo. Hij is een ras echte Italiaan die al meerdere kookboeken heeft geschreven. Zijn recepten zijn authentieke Italiaanse recepten maar dan net allemaal even wat anders. Hij heeft ooit een boek geschreven over hoe je de perfecte pasta maakt en welke saus bij welke pasta gerechten horen.  Er staan echt ontzettend veel lekkere recepten in zijn boek. De moeilijkheidsgraad varieert enorm. Sommige recepten zijn makkelijk te maken en andere zijn weer moeilijk.

Gino

Op nummer 1
Mijn favoriete kookboek is het 5 or less-kookboek van chickslovefood. Dit boek is geschreven door 2 meiden die een passie hebben voor koken. Ik heb het ooit gekregen toen ik wegging bij mijn stage. Ik had toen nog nooit van deze twee meiden gehoord maar het is nu mijn absolute lievelingskookboek. De gerechten die in dit boek staan, zijn ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk te maken! Het boek heeft een logisch indeling. Het boek begint met het ontbijt en dan komt de lunch en zo gaat het door. Wat ik helemaal geweldig vindt aan dit boek is dat ze een sinner Sunday hoofdstuk hebben in het boek.