Breng je slaapkamer in de Hollywood woonstijl

Houd je van opvallen en ben je niet bang om een duidelijk statement met je interieur te maken? Dan is de Hollywood woonstijl wat voor jou. Bij de Hollywood woonstijl kun je denken aan veel glitter en glamour. De Hollywood woonstijl zien we veel terug in het buitenland. In Nederland zien we de Hollywood woonstijl helaas een stuk minder. Dit is erg jammer als je van veel kleur, kristallen en glitter houdt. Daarnaast is symmetrie een belangrijk element van de Hollywood woonstijl. Het belangrijkste is, jezelf durven te laten zien. In dit blog vertellen we je hoe je je woning kunt inrichten volgens de Hollywood woonstijl.

Kleuren voor de Hollywood woonstijl

In de Hollywood woonstijl wordt gebruik gemaakt van felle en lichte kleuren. Het belangrijkste is om de juiste kleur-product combinatie te vinden. Denk aan felle kleuren voor kaarsen en lichte kleuren voor fotolijstjes of dekens. Bij de Hollywood stijl is de bekleding van het meubilair vooral in zachte kleuren te vinden zoals: babyblauw en licht groen. Dus denk aan de bekleding van je bed of de grond. Voor de Hollywood woonstijl is het ideaal om je gordijnen  in een lichte kleur te nemen, alhoewel dit voor de slaapkamer natuurlijk minder praktisch is. Je kunt met goud, zilver en kristal aan de gang omtrent de nachtkastjes en lampen. Het gebruik van kleur moet zorgen voor een explosie, maar tegelijkertijd voor een goed gemixt beeld. Het doel van het kleurgebruik is glamour symmetrisch in je slaapkamer brengen.

Hollywood woonstijl

Materialen voor de Hollywood woonstijl

In de Hollywood woonstijl kun je gebruik maken van verschillende materialen zoals: zijde, metaal, glimmende stoffen en fluweel. Maar hoe gebruik je deze materialen? Het is mooi om gordijnen te hebben in een glimmende of fluwelen stof. Deze stoffen kun je ook gebruiken voor bekleding bed of eventuele kastjes. Het is ook leuk om gebruik te maken van fotolijstjes, bekijk hiervoor ons blog foto’s ophangen

Patronen voor de Hollywood woonstijl

Ooit gehoord van het neoclassicisme? Dit zijn patronen die goed te gebruiken zijn voor de Hollywood woonstijl. Deze patronen keren terug naar de idealen van de Oude Grieken en de Romeinse bouwkunst. Maar welke patronen vallen hier nu onder?

  • Rooster van kruisende latten
  • Haakpatroon, waar kussen van gemaakt worden.

Meubilair voor de Hollywood woonstijl

In de Hollywood woonstijl is er niet veel groot meubilair te vinden, dus ook niet in de slaapkamer. Het meubilair moet opvallen door de materialen en kleuren die gebruikt worden, inplaats van door de grote. Dus denk niet aan een reuze boxspring, maar laat je bed vooral opvallen door materialen of bijvoorbeeld patronen. Denk aan onder andere aan fluwelen kussens. In je slaapkamer kun je ook goed gebruik maken van kunst. Bekijk hiervoor het blog kunst in je interieur verwerken.

Hollywood woonstijl