Houd je van blauw en wit? Dan is de woonstijl terug naar de kust wat voor jou. Door middel van de woonstijl terug naar de kust kun je de vakantie sfeer mee naar huis nemen. De combinatie van blauw en wit zorgt voor een exotische sfeer. Denk aan een zomerse dag met prachtige blauwe lucht, aan dit type blauw moet je denken in combinatie met wit bij de woonstijl terug naar de kust. Lijkt deze woonstijl wat voor jou, maar heb je geen idee hoe je dit moet verwerken in je interieur? Bekijk dan onze 5 tips.

Tip 1 Kleurgebruik

Zoals al genoemd staat blauw en wit centraal bij de terug naar de kust woonstijl. Hierbij worden nog beige tinten toegevoegd om wat afwisseling te creëren. Andere kleuren worden verder haast niet gebruikt. Het is echt de bedoeling om een blauw wit effect te creëren. Denk aan de Griekse eilanden, die bekent staan om hun blauw en wit combinatie. Het is niet de bedoeling om te gaan combineren met groen of roze, hierdoor verdwijnt de terug naar de kust woonstijl. Wil je meer weten over het combineren van kleuren? Bekijk dan het blog color blocking.

Tip 2 Type materialen

Denk aan veel hout en stoffen met textuur. Kies voor stoer hout dat echt opvalt en een eigen identiteit heeft. Het hout moet karakter aan het interieur geven. Het hoeft niet netjes gelakt te zijn en al helemaal niet geverfd. Daarnaast past aardewerk prachtig bij een blauw en wit interieur. Denk aan geglazuurd of gedecoreerd aardewerk. Je kunt aardewerk tegenwoordig op veel plekken verkrijgen. Probeer op zoek te gaan naar kleine Arabische interieur winkels, hier verkopen ze het mooiste aardewerk.

Tip 3 Gebruik van kunst en accessoires

Door het gebruik van kunst en accessoires gaat je interieur echt leven, het maakt je interieur af. Je creëert een duidelijke sfeer en kunt door middel van kunst en accessoires duidelijk je eigen stempel op de woonstijl drukken. Canvas schilderijen passen perfect bij de woonstijl terug naar de kust. Daarnaast behoort de barok spiegel in het wit, zilver of goud absoluut bij deze woonstijl. Daarnaast kun je niet om de strand leven schilderijen heen, deze passen ideaal bij terug naar de kust. Door deze schilderijen creëer je echt het vakantie gevoel, wat uiteindelijk de bedoeling is.

Tip 4 Bloemen en planten

Om toch wat variatie en andere kleuren in je interieur te verwerken kun je gebruik maken van bloemen en planten. Planten geven leven aan je interieur. Om de exotische sfeer te behouden kun je kijken naar cactussen, agave en de bougainvillea. Je hoeft geen gebruik te maken van echte bloemen kunstbloemen, kunnen net zo’n goede sfeer creëren en uiteindelijk bespaart het een hoop geld. Exotische kunstbloemen die je kunt gebruiken zijn:

  • Magnolia
  • Appelbloesem
  • Orchidee
  • Papegaaibloem
  • Paradijsvogelbloem
woonstijl terug naar de kust

Tip 5 Licht

Bij terug naar de kust is het belangrijk om rekening te houden met licht. Je wilt zoveel mogelijk natuurlijk licht in je woning hebben. Dus maak goed gebruik van ramen en licht inval. Probeer daarnaast lampen te hebben die een natuurlijk licht afgeven. Niet te veel en niet in verschillende kleuren, zo licht mogelijk. Hierdoor creëer je een natuurlijke sfeer.

Hopelijk kun je door deze tips je woning inrichten volgens de woonstijl terug naar de kust! Veel plezier met het inrichten en geniet van je ‘vakantie’ woning!

Ga jij binnenkort naar je studentenkamer verhuizen of ben je van plan je studentenkamer opnieuw in te richten? In dit artikel vind je handige tips en inspiratie voor een studentenkamer inrichten.