Vaak hebben mensen het hele huis ingericht en de mooiste meubels aangeschaft. Toch is het niet helemaal af, want het enige wat nog ontbreekt is iets aan de wand. Wanddecoratie maakt je inrichting helemaal af en is heel bepalend voor de sfeer in de ruimte. In dit blog gaan we in op een paar ideeën en trends voor wanddecoratie.

Veel mensen onderschatten nog steeds de waarde van mooie wanddecoratie. Wanddecoratie bepaald de sfeer in een huis. Als er veel kale muren in je huis zijn kan het ervoor zorgen dat je minder op je gemak voelt. Verder is het ook heel belangrijk om rekening te houden met kleurgebruik. Een dominante kleur in het interieur zorgt voor een bepaalde sfeer in een ruimte. Wil je bijvoorbeeld dat de wanddecoratie samenvalt met je interieur? Dn kun je beter basiskleuren gebruiken. Wil je nu dat de wanddecoratie een echt statement wordt? Dan kun je juist hele kleurrijke en opvallende patronen en kleuren gebruiken. Je kan de kleuren hierdoor aanpassen aan je persoonlijke smaak.

Natuur schilderijen

Originele wanddecoratie voor in je huis

Een trend die tegenwoordig veel wordt gebruikt is het personaliseren van de wanddecoratie, dit kun je op verschillende manieren bereiken. Een manier die veel voorkomt is het plaatsen van een canvas doek, op een canvas doek kun je elke foto afdrukken die je wilt. Dit kunnen vakantiefoto’s zijn, maar ook een foto van bijvoorbeeld natuur of plekken die je inspireren. Momenteel is het een trend om de natuur naar binnen te halen en dit kun je dus goed toepassen door de natuur terug te laten komen in je canvasdoek. Een persoonlijk canvasdoek geeft vaak een warm gevoel aan je inrichting en je kan hier al je creativiteit in stoppen. Naast het afdrukken op een canvasdoek kun je ook je foto iets specialer maken door je foto af te drukken op verschillende materialen, zoals plexiglas, aluminium of hout.

Ben jij nou een echte wereldreiziger? Dan is het ook een idee om een wereldkaart te plaatsen. Je kan dit ook persoonlijker maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van prik wereldkaarten waarop je kunt laten zien waar je allemaal geweest bent. Hierdoor wordt het ook meteen een leuk gespreksonderwerp. Wereldkaarten kun je vinden in verschillende kleuren, maten en je kunt hem op verschillende materialen laten afdrukken zodat je een hele andere uitstraling in de ruimte creëert.

Wereldkaart wanddecoratie

Levensgrote wanddecoratie

Een andere trend op het gebied van wanddecoratie is het gebruiken van levensgrote wanddecoratie. Hiermee kun je een hele wand bekleden en één echt statement maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een groot canvas doek af te laten drukken of een vergrote wereldkaart op de muur te hangen. Tot slot een paar tips waar je op kan letten bij het samenstellen van je decoratie. Er zijn heel veel mogelijkheden en trends op het gebied van wanddecoratie. Het is bijvoorbeeld leuk om je wanddecoratie persoonlijk te maken en met natuurlijke elementen te werken. Je kan alle wanddecoratie ideeën op verschillende materialen laten afdrukken zodat je dit altijd kunt aanpassen naar de sfeer die je in die kamer wilt creëren. Hopelijk heb je weer veel inspiratie en ideeën gekregen en we wensen je veel plezier bij het samenstellen van je wanddecoratie.