Retro is hipper dan ooit. Er zijn verschillende trends van vroeger die we nu weer herontdekken. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om je huis aan te kleden in retro style? Maar denk ook aan je eigen kleding. Wat zijn de 5 leukste retro trends die nu weer een comeback maken? Wij zetten ze voor je op een rij.

De retro speaker

Een modern item in een retro jasje: de retro bluetooth speaker. De speakers hebben het uiterlijk van vroeger en brengen het geluid van nu. Zo’n speaker kan de eyecatcher van jouw woonkamer zijn! En je hebt er veel plezier van tijdens het luisteren van je favoriete nummers.

De zwart-witte schoolbordvloer

Ben je op zoek naar leuke tegels in de keuken? De zwart-witte schoolbordvloer is weer helemaal terug! Deze kun je bijvoorbeeld heel goed combineren met een ouderwetse keuken of juist met een hele moderne keuken. Het zorgt voor een mooi contrast met bijvoorbeeld een hele strakke, effen keuken.

Bijzondere stoelpoten

Een ‘normale’ stoel heeft vier rechte poten. Maar in een echt retro interieur is dat net even anders. Daar kan het niet gek genoeg zijn als het om de poten van de stoel gaat. De poten lopen bijvoorbeeld in een boog of in een hoek naar achteren toe. Of combineer verschillende stoelen met elkaar, het kan allemaal!

Zonnebrillen met ronde glazen

Als we kijken naar de retro trends op het gebied van kleding en accessoires, is er een trend waar je deze zomer zeker niet aan voorbij kon gaan is die van de zonnebrillen met ronde glazen. Retro style ten top. Met een aluminium rand of een plastic rand en de glazen kunnen niet groot genoeg zijn. Misschien heeft je moeder nog wel zo’n zonnebril liggen of vind je deze in de plaatselijke vintage store.

De pothelm

Wil je de blits maken op je brommer? Pothelmen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Kies bijvoorbeeld voor een retro jethelm, een Chopper helm of een leren pothelm. Ze zijn in allerlei kleuren en varianten verkrijgbaar. Combineer hem met een pilotenbril en je bent helemaal in stijl.

Dit waren slechts 5 van de vele leuke retro trends. Benieuwd wat er nog meer (terug)komen gaat!