Het vinden van de juiste winterjas is misschien wel een van de meest lastige dingen wanneer je aan de slag gaat met een nieuwe garderobe. Winterjassen zijn verkrijgbaar in veel modellen, kleuren en materialen. Maar welke winterjas past het beste bij jou en bij welk moment?

De parka

Een parka is een warme jas met een capuchon om het gezicht te beschermen tegen de kou. Parka’s zijn fijne outdoor jassen voor als je veel buiten bent en veel fietst. Deze stoere jas ga je deze winter veel zien in de kleuren okergeel, donkerblauw en zwart.

Voor de liefhebbers kan je een parka dragen met een (fake)bontkraag. Zie je een parka met zo’n bontkraag, let er op dat je de bontkraag kan verwijderen tijdens regenachtige dagen.

Voordelen van een parka:

  • Fijne jas voor alle weersomstandigheden.
  • Houdt je lekker warm op de fiets want je hebt geen blote rug.
  • Veel opbergruimte door de grote zakken.
  • De capuchon houdt je lekker warm.

Wollen mantels

Mantels zijn een tijdloos item, echter is de wollen mantel deze winter een hot topic! De wollen mantel herken je vaak aan zijn kleur, namelijk camel of variant. Deze winter ondergaat de mantel een transformatie en ga je hem veel zien in een ruit. Dit kan een kleine, fijne ruit zijn, maar ook een window pain. Met een geruite mantel in de kleur antraciet of donkerblauw heb jij een mooi item in je garderobe waarmee je netjes en stijlvol voor de dag komt.

Suitable heeft een ruim assortiment mantels. Het model Geke is een ideaal model, de Geke heeft namelijk een uitneembare kraag waardoor je de jas kan dragen bij verschillende weersomstandigheden.

Gewatteerde bomber jacks

Gewatteerde bomber jacks zijn lekker warm, licht in dragen, functioneel en stoer. Een gewatteerde bomber jack kan je prima dragen als tussenjas tijdens een warme dag in het najaar. In de winter draag je een bomber jack met een dikke sjaal en warme muts. Dit zijn functionele jassen, wil je graag zo’n jas? Kies dan voor een basic kleur zoals donkerblauw. Dit kan je met vrijwel alles combineren en zo heb je dagelijks plezier van jouw warme jas.