Het is alweer een tijdje herfst: de klok is weer een uur achteruit gegaan, de blaadjes vallen van de bomen, het regent meer en het wordt weer kouder. Voor sommigen is dit als de hemel op aarde, maar veel andere mensen krijgen er een herfstdip van. Vandaag geven wij jou tips om een herfstdip te voorkomen of er vanaf te komen. 

Daglicht

Een van de symptomen van een herfstdip is vermoeidheid. De oplossing hiervoor is daglicht. Dit komt omdat daglicht het hormoon cortisol aanmaakt wat er voor zorgt dat we wakker, aandachtig en stressbestendig zijn. Maar in de herfst is er natuurlijk minder daglicht dan in de zomer. Ga daarom een rondje lopen in de ochtend of in je werkpauze. 

Goed slapen

Goed slapen is natuurlijk altijd belangrijk, maar in de herfst heerst er vaak meer vermoeidheid dus is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Zorg voor een volledig donkere slaapkamer, eet of drink niets meer twee uur voordat je naar bed gaat en zorg voor een goed slaapritme. Wanneer je zorgt voor goede nachtrust is de kans op vermoeidheid natuurlijk ook kleiner. 

Lekker bewegen

Vol je je een beetje sip? Ga lekker sporten! Sporten voor je plezier zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt waardoor jij je gelukkiger gaat voelen. Daarnaast zorgt het ervoor dat jij kan ontspannen en je een flinke energieboost krijgt. Let bij sporten wel op dat je niet te ver over je grenzen gaat, waardoor sporten een uitputting wordt. 

Herfstdip

Laagjes, laagjes, laagjes

Kleed je lekker warm aan tijdens de herfst. Als je niet goed gekleed bent op het weer, moet je lichaam hard werken om je warm te houden en hoe harder je lichaam moet werken hoe sneller je moe wordt. Zorg er daarom voor dat je lichaam zijn energie kan bewaren voor andere dingen. 

Zet het raam open

Brrr… Het raam openzetten in de herfst?! Nee joh, de verwarming vol aan en zo min mogelijk deuren en ramen open! Was dat je eerste reactie? Ja, die van ons eerst ook, maar wij hebben gemerkt dat het echt een verschil kan maken. Wanneer je even het raam open zet komt er frisse licht binnen dit is beter voor je gezondheid en je voelt je er meteen opgewekter van. En nee, je hoeft het raam echt niet heel de dag open te zetten maar laat het iedere dag gewoon even doorwaaien en dan kan het raam weer lekker dicht. 

Maak er het beste van

And last but not least, het cliché: maak er het beste van. Ieder jaar wordt het weer herfst en daar kunnen we niets aan doen. Maar er daarom gewoon een fijne tijd van ondanks het niet jouw favoriete seizoen is. Maak het gezellig in huis met herfstdecoratie en kaarsjes, koop nieuwe herfstkleding en kies een sport die jij leuk vindt. Doe alles wat de herfst voor jou beter kan maken. 

De herfst wordt misschien nooit je favoriete seizoen, maar met deze tips kom jij deze herfst fluitend door! Of kom je in ieder geval niet in een herfstdip. Wij wensen jou een fijne herfst.