Ik ontdekte Pinterest ongeveer een jaar geleden op mijn oude stagebedrijf. Ik had er natuurlijk wel al eens wat over gehoord maar ik had er nooit echt naar omgekeken. Tijdens mijn stage vertelde een collega over Pinterest en hoe leuk dat ze het vond. Toen besloot ik toch maar eens een kijkje te nemen op het platform. Als een onnozel gansje zocht ik mijn weg door het platvorm maar ik snapte er helemaal niks van in het begin. Bij Pinterest werk je met  persoonlijke moodboards, maar hoe werkt Pinterest nu eigenlijk? Als je het eenmaal door hebt, is het vrij makkelijk. In Nederland zijn er ongeveer 2 miljoen mensen die Pinterest gebruiken. Dus zo moeilijk kan het niet zijn!

Stappenplan: Hoe werkt Pinterest?

Stap 1. Je begint met het aanmaken van een account op www.pinterest.com. Dit kan via je e-mailadres of via je facebookaccount als je die hebt

Stap 2. Dan ga je in de zoekbalk of via het icoontje met de drie strepen opzoek naar onderwerpen die je interessant vindt. Er zijn echt tientallen onderwerpen waar je uit kunt kiezen zoals architectuur, mode, doe-het-zelf projecten, reizen, eten & drinken, natuur en ga zo maar door.

Pinterest zoekbalk

Stap 3. Als je een onderwerp hebt gekozen dat je interessant lijkt bijvoorbeeld reizen. Dan klik je daarop en dan zie je dat je uitkomt op de pagina reizen met allemaal pins over reizen. Pins zijn foto’s met informatie over die betreffende foto. Je ziet dat je nog een keuze hebt in sub onderwerpen.

Bijvoorbeeld als ik het onderwerp reizen aanklik kom ik op de volgende pagina uit. Je ziet dat er net onder de zoekbalk sub onderwerpen staan zoals
– strandreizen
– goedkoop reizen
– romantisch reizen
– cultuurreizen
– outdoor reizen

Stap 4. Hoe werkt Pinterest en het volgen van onderwerpen of mensen? Als ik even het voorbeeld erbij pak met het onderwerp reizen en ik klik op het sub onderwerp cultuur reizen dan kom ik in het volgende scherm terecht. Je ziet dat je het hele onderwerp cultuur reizen kunt volgen door op de rode knop volgen te klikken. Je volgt dan alles wat te maken heeft met cultuur reizen. Je kunt hier ook kiezen voor een sub onderwerp. Wil je nu een individueel persoon volgen dan klik je op een Pin die je interessant vindt.

Bijvoorbeeld: je vindt de pin Leake street graffiti tunnel een leuke Pin. Dan klik je daarop en dan krijg je te zien dat Stephanie Dyer deze Pin op Pinterest heeft gezet. Als je vervolgens op haar naam klikt dan kom je uit op haar profiel. Je kunt haar dan volgen door weer op de rode knop volgen te klikken.

Pinterest

Stap 5. Hoe werkt Pinterest als je een aantal onderwerpen of personen hebt gevonden die je interessant vindt. Het is dan tijd om je eigen moodboard te maken. Dan klik je op het icoon van het poppetje. Dan kom je op je eigen pagina terecht. Je kunt hier een profielfoto toevoegen en moodboards aanmaken. Dit doe je door te kikken op: een bord maken. Je kunt je moodboard een naam en een beschrijving geven. Je kunt je moodboard ook een categorie geven en verborgen maken. Als je je moodboard verborgen maakt dan kan alleen jij hem zien. Als je dit gedaan hebt dan klik je op maken en je moodboard is gemaakt. Je kunt zoveel moodboards maken als je zelf wil.

pinterest-moodboard

Stap 6. Hoe werkt Pinterest Pin it? Nu ga je pins die je interessant vindt opslaan. Dit doe je door middel van het klikken op een pin die je interessant vindt. Dan klik je vervolgens op de rode knop bewaren. Dan kom je uit op dit scherm. Je kiest dan een moodboard waarop je je pin wil bewaren en Pin it!

Pin it

Hoe werkt Pinterest? Zo werkt Pinterest dus! Wil je nou weten hoe je je eigen foto’s op Pinterest pint en wat nu echt leuke onderwerpen zijn om te volgen, houd dan de blogpagina in de gaten!