Doordat we weer in een lockdown zitten, zijn de wellnesscentra gesloten. Toch ben je wel eens toe aan een momentje zen voor jezelf. Een momentje rust voor jezelf brengt meerdere voordelen met zich mee en het is makkelijk te organiseren in je eigen badkamer. Zelfs als de wellnesscentra’s open zijn, heb jij de mogelijkheid om het toch in je huis te organiseren. Na het lezen van deze blog, kan je zelf aan de slag om het ultieme spa moment te organiseren in je eigen huis!

De voordelen van een spa ervaring thuis:

Een normaal dagje wellness brengt verschillende voordelen met zich mee, daarom is het geen slecht idee om een dagje wellness in huis te brengen. De spa zal ontspanning met zich meebrengen, er zijn vier soorten ontspanningen:

  • Fysieke ontspanning: De ontspanning is vooral ideaal als je actief bezig bent geweest. Je spieren hebben rust nodig, de rust die de spieren nodig hebben, krijgen ze tijdens het slapen. Maar hoe geweldig is het als we onze spieren extra rust geven, bijvoorbeeld tijdens een spa moment? Vooral voor mensen die veel sporten, kan een fysieke ontspanning handig uitpakken. Dankzij de combinatie van rust en warmte, zal de spierpijn verminderd worden en wordt de spierherstel versneld.
  • Mentale ontspanning: Met mentale ontspanning kan je (emotionele) stress de baas blijven. Het leven geeft je vaak de ene na de andere uitdaging. Het is daarom belangrijk om soms een keer diep uit te ademen. Een spa moment is het geschikte moment om even uit te ademen. Even je gedachten uit te zetten en te genieten van het moment rust.
  • Huidverzorging: Een moment spa is een moment jezelf verzorgen. Een gezichtsmasker, scrub of een warme bad/douche valt allemaal onder het verzorgen van je huid! Je huid is vaak viezer dan je zelf denkt, ook al douche je elke dag. Door de extra verzorging tijdens je spa moment, kan je dode huidcellen verwijderen en word je extra schoner
  • Sociale activiteit: Deel dit spa moment met je partner of een vriend(in). Klets gezellig bij en geniet volledig van dit moment met z’n tweeën!

Hoe maak ik een spa moment thuis? 

De juiste voorbereidingen treffen is het halve werk. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om een wellnesscentrum in je huis te halen? Met deze simpele tips creëer je jouw spa moment:

  1. Oliën: Gebruik essentiële oliën naar keuze. Een voorkeur kan zijn naar kalmerende oliën (zoals lavendel olie). Deze olie kan je gebruiken voor in bad of voor in de douche. Maar ook voor na de wellness om je huid in te smeren en te voeden. 
  2. Handdoeken: Uiteraard ga je nat worden, daarom is het verstandig om handdoeken in de buurt te hebben om af te drogen. Je kan ook een washandje bij de handdoeken neerleggen. Deze kan je eventueel gebruiken voor het scrubben van je huid of het afhalen van je gezichtsmasker. Bonustip: Zorg voor schone en warme handdoeken, zodat je na afloop extra omarmd wordt door een fris en warm gevoel!
  3. Breng de sfeer: Dim de lichten in je badkamer en steek een paar kaarsen aan. Hierdoor creëer je een warme kleur in de kamer, zoals je die bijvoorbeeld in de sauna hebt. Zet rustige achtergrondmuziek aan waarmee je je kan ontspannen voor een zen modus. Een sauna bouwen is niet per se nodig als je creatief omgaat met de mogelijkheden die je voor handen hebt.
  4. Geen bad? Ga in de douche: Als je in bad kan, neem er zeker eentje! Het is lekker om even te liggen. Echter kan niet iedereen dit doen. Heeft een van je vrienden toevallig een binnenzwembad, dan is het misschien tijd om die connectie te benutten en een wellnessmoment bij diegene thuis in te plannen! Heb je geen bad thuis of vrienden met een (zwem)bad? Neem dan gewoon een uitgebreide douche! Zorg dat je lekker lang eronder staat en jezelf goed insmeert met douchegel en olie. 
  5. Ontspan: Je hebt dit moment verdiend! Probeer er dan ook zeker van te genieten. Het is jouw moment van rust en pak dit moment ook vast met twee handen. Laat je vervelende gedachten wegstromen met het water wat van je afstroomt. 

Spa moment thuis

Natuurlijk mag je van alles toevoegen of weghalen aan jouw spa moment, net zoals in de wellnesscentra! Je bepaalt de setting en bent geheel vrij het creëren van jouw moment. Het is belangrijk om dingen te doen die jou tot rust brengen! Het gaat erom dat je even tijd neemt voor jezelf, even ontspant en geniet.