Ga je het liefst zo vaak mogelijk op vakantie en wil je de mooiste en leukste plekken van de wereld bezoeken? Houd je meer van bossen, bergen, dieren of zon je het liefst? Voor iedereen zijn er te gekke hotspots te vinden. De ene hotspot is natuurlijk wel een stuk verder reizen dan de andere, maar dat moet je er voor over hebben toch? We zetten de prachtigste hotspots voor je op een rijtje, omdat je deze plekken echt een keer gezien moet hebben!

1. Pagan (Bagan) Myanmar

Pagan ook wel Bagan genoemd ligt in Zuidoost-Azië en is de stad in Myanmar die je gezien moet hebben. Als je naar Myanmar gaat is het ondenkbaar om niet naar Pagan te gaan, omdat het in Myanmar misschien wel de meest unieke plek is. Pagan is uniek door de duizenden tempels die te vinden zijn in een kleine ruimte, namelijk zo’n 2200 tempels op 40 vierkante kilometer. Het klinkt al indrukwekkend, moet je na gaan hoe dit is als je het met je eigen ogen aanschouwt. We zetten de tempels voor je op een rijtje, die je niet mag missen:

  • Sulamani tempel
  • Shwesandaw Pagoda
  • Ananda Pahto
  • Gawdawpalin tempel
  • Sein Nyet Sister Tempels
Myanmar hotspots

2. Malediven

Je zult vast wel een keer gehoord hebben van de Malediven. De Malediven is dan ook net een paradijs. Het is ideaal om de Malediven te bezoeken met je partner. Prachtige huisjes op het water met parelwitte stranden en een helderblauwe zee. Het is zo mooi dat je, je ogen haast niet gelooft en het water ook nog eens altijd een aangename temperatuur heeft van ongeveer 28 graden. Dit komt, doordat de zon daar gemiddeld 8 uur per dag schijnt met een temperatuur rond de 30 graden. Ben je benieuwd naar meer leuke feitjes over de Malediven?  Hieronder enkele leuke feitjes waarvan die je vast nog niet weet.

  • Er mag niet hoger gebouwd worden dan de hoogste palmboom
  • De Islam de enige godsdienst in de Malediven is
  • Het weekend niet op zaterdag en zondag is, maar op vrijdag en zaterdag
  • Dat het grootste eiland zo’n 5 vierkante kilometer is en er in totaal 292 eilandjes zijn
  • Afgezien van toeristenresorts er geen alcohol verkrijgbaar is

Nog op zoek naar de ideale bikini voor op de Malediven? Bekijk dan ons blog bikini trends 2018

Malediven

3. Li River National park

Het Li River National park ligt in China gelegen bij Guilin. Het park bezit over een prachtig landschap, waarbij je geen enkel gevoel van een national park hebt. In dit park kun je met een bootje over de rivier varen, waarbij je het prachtige landschap kunt aanschouwen. De rivier is vooral beroemd vanwege de mysterieuze grotten en de groene bergen. Er is een grote kans dat je het park op een schilderij voorbij hebt zien komen, daarentegen moet je dit park toch echt met het blote ogen zien. Het park is prachtig en daardoor onvergetelijk.

4. Tianzi Mountain China

Bij de Tianzi Mountain is een van de gaafste attracties in het Zhangjiajie national forest park. Deze attractie is een kabelbaan die je meeneemt vanaf de voet van de berg. Met deze kabelbaan ga je 692 meter de hoogte in. Als je in de kabelbaan zit, zweef je in feiten tussen de karstrotsen naar het toppunt van de berg.

Hotspots vakantie

5. Salar de Uyuni Bolivia

Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld, in totaal bestrijkt de vlakte 12.000 vierkante km. Het is de bekendste toeristische plek in Bolivia. De zoutvlakte is een eindeloze witte vlakte waar zo’n tien miljard ton zout ligt. Je kunt Salar de Uyuni het beste bezoeken in het regenseizoen. Hierdoor ligt er dan een dun laagje water op de zoutvlakte waardoor het water als een spiegel werkt. Hierbij komt ook nog eens kijken dat de horizon en de wolken hierin gaan reflecteren, waardoor alles lijkt te zweven. De perfecte locatie en ook wel het droomparadijs voor fotografen. Geen top fotograaf? Lees dan ons blog tips voor het maken van mooiere vakantie foto’s.

Vakantie hotspots

6. Pamukkale Turkije

Pamakkule is een bekend natuurfenomeen. Bij het natuurfenomeen stroomt al honderden jaren een warme straal kalkhoudend water naar beneden. De water stromen hebben hun eigen wil langs de velen terrassen. De terassen liggen tegen een helling aan. Pammakkule is totaal wit en je kunt er ijspegels vinden. Op dat moment vergeet je even totaal dat je in Turkije bent. Je kunt Pamukkale vinden in de Turkse Curuksu rivier. Pamukkule staat voor kasteel van katoen, simpelweg omdat het zo indrukwekkend is.

Hopelijk hebben we je in dit blog een aantal fantastische plekken laten zien. Waar je ook naar toe gaat, maak er een geweldige tijd van. En vergeet niet om wat mooie vakantiefoto’s te maken met je smartphone of camera.