Het zomerfestival seizoen is in zicht! Ga je kort op vakantie of helemaal niet en wil je lekker genieten in Nederland? Dan zijn er genoeg festivals waarmee je je uitstekend kunt vermaken. Er is zelfs erg veel keuze, wat het lastig maakt. We zetten de festivals voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken. Hierdoor weet je welke festivals je deze zomer wilt bezoeken, zodat je nog op tijd tickets kunt regelen.

WOO HAH!

WOO HAH! is een echt hiphopfestival die sinds 2014 plaatsvindt in Tilburg. Dit jaar verplaats WOO HAH! naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het festival is dit jaar voor het eerst driedaags. Het vindt plaats op 13, 14 en 15 juli. Het festival gaat over meer dan alleen muziek ook mode, sport en kunst komen aan bod. Het programma bestaat altijd uit enkele internationale namen en nieuw talent. Er is een grote line-up met bekende artiesten als:  J.Cole, A$AP Rocky, Ty Dolla $ign en Lil Pump ook artiesten zoals Boef, Sevn Alias en Frenna zijn aanwezig.

Vunzige Deuntjes Festival

Het Vunzige Deuntjes Festival is dit jaar op een nieuwe locatie, het N1 terrein. Dit jaar wordt het festival extra groot. Vunzige Deuntjes Festival was een weekend festival met ongeveer 14.000 bezoekers. Dit jaar is het festival op één dag en kunnen er maar liefst 15.000 bezoekers komen. Broederliefde is de headliner. Helaas is er verder nog geen concrete invulling van de line-up bekend, het festival vindt plaats op 14 juli. Op zoek naar meer leuke evenementen? Bekijk dan ons blog evenementen in Eindhoven.

Zomerfestivals

Verknipt

Verknipt festival is een eclectisch elektronisch muziekfestival.Op dit festival is techno tot deephouse te vinden en alles wat daar tussen zit. Dit jaar vindt het festival plaats op 28 juli, in het Strijkviertel in Utrecht. Artiesten als ANOTR, Benny Rodriques en Manni Dee zullen aanwezig zijn. Op zoek naar een ander te gek evenementen? Bekijk dan ons blog Glow Eindhoven, dit evenement vindt elk jaar plaats!

Milkshake

Milkshake is een festival die dit jaar plaats vindt in het Westerpark op 28 en 19 juli. Het is een dance-festival waarbij een gedachtegang is ontwikkeld van: ‘Niets moet, alles mag’. Inclusiviteit, liefde en een betere wereld staan voorop. Dit jaar  is er al veel commotie geweest omtrent het Milkshake festival, omdat ze hebben besloten alleen maar vegetarisch voedsel te verkopen. Er zijn veel reactie geweest over het feit dat er geen individuele keuzevrijheid is. Milkshake zelf is verbaasd om deze reacties. Milkshake geeft aan dat het Digital festival in Amsterdam al drie jaar geen vlees meer serveert. Ach ja, het is waar je je druk om kunt maken. Het gaat natuurlijk om de mensen en de muziek. Een heerlijk zorgeloos feestje is het zeker!

Zomerfestivals

Appelsap

Appelsap is een echt hiphop festival. Het festival laat bekende artiesten samen komen met nieuw talent. In voorgaande jaren hebben er vele bekende artiesten opgetreden zoals: Kendrick Lamar, Travi$ Scott, French Montana, Lil Wayne en Stormzy. Dit jaar vindt het festival plaats op 11 augustus en de eerste artiesten zijn al bekend. Enkele artiesten die komen optreden zijn: de Jeugd van tegenwoordig, Amy Becker, Famous Dex en Madlib. Het Appelsap festival vindt plaats in het Flevopark in Amsterdam.

Er zijn nog veel meer te gekke festivals in Nederland te vinden, onder andere: Straf werk, LatinVillage, Mysteryland, Solar en Loveland.  Hopelijk heb je door de toegelichte festivals een idee gekregen waar je naar toe wilt. Alvast een fijne zomer, en veel feest plezier!

Zomerfestivals