Wat gaan we eten? De Foodtrends van 2019!

Wat voor eten staat ons te wachten in 2019? Nou, we houden het natuurlijk! 2019 brengt ons weer culinaire veranderingen, maar de natuurlijke foodtrend blijft staande. In 2017 werden we doodgegooid met de superfoods avocado, quinona, chiazaad, kokoschips en noem maar op. In 2019 lijkt hier verandering in te komen. We bespreken hier vier leuke natuurlijke foodtrends van 2019!

Trend #1 Bloemen eten? We gaan voor Flower Power!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je zit in het restaurant, bestelt een lekker toetje, en er ligt voor de garnering een leuk bloemetje naast je dessert. Ach wat leuk denk je, vervolgens leg je het naast je bord en eet je het niet op. Dit jaar zullen we die bloemetjes vaker gaan tegenkomen, maar dan niet alleen in de restaurants. Je zult ze gaan tegenkomen in het eetcafé op de hoek van de straat of bij je vriendinnen thuis. Het geeft de gerechtjes iets aparts, kleurrijks en meer uitstraling. Heb jij ook weer meteen een insta-waardige foto!
Niet iedereen weet dat je bloemen kunt eten, het is ook wel een gek idee. Als je een beetje gaat zoeken kom je toch veel bloemen tegen die je kunt eten. Vooral lavendel wordt in 2019 voorspeld als een populaire bloem voor bij het eten. Ook vlierbloesem, rozenblaadjes en orchidee worden populair om in je gerecht te gooien. Maar waarom zou je bloemen eten? Naast het feit dat het er leuk uitziet, bevatten veel bloemen vitaminen A en C. Ook zitten ze vol calcium.
We gaan ze niet alleen tegenkomen bij onze gerechtjes, maar zitten straks ook aan de lavendel latte’s.

Trend #2             Superpoeders in plaats van superfoods!

De superfoods als chiazaad en avocado lijken plaats te gaan maken voor de superfoods in poedervorm. Acai, cacoa, matcha en kurkuma gaan het onder andere overnemen. De poeders zijn niet alleen gezond maar ook nog eens makkelijk in gebruik. Je kunt het in je smoothie gooien, in je ontbijtbowl of gebruiken tijdens het koken. Veel makkelijker dan die avocado uitlepelen…
De natuurlijke poeders zitten vol met vitaminen, kruiden, mineralen en vezels. Zo zou kurkuma vele gezondheidsvoordelen hebben en de poeder matcha voor een energieboost moeten zorgen. Heb jij nou interesse in zo’n powergoodie? Bekijk dan eens het aanbod van Innerwave. Zij specialiseren zich volledig op het aanbieden van detox kuren. Dit zijn kuren speciaal ontwikkeld om jouw lichaam en geest even helemaal te resetten. De detox kuur bestaat uit een afbouwfase, detox fase en opbouw fase. Tijdens deze fases eet je alleen maar gezonde dingen, waaronder ook sappen en poeders. Je lichaam krijgt dan de kans om zich weer helemaal te herstellen en te ontslakken.

Trend #3             Plantaardig

De vegahype blijft! En zal in 2019 ook alleen maar gaan groeien. Gezonder omgaan met je voeding is hip, en we zullen vaker plantaardig voedsel gaan eten. Er zijn verschillende drijfveren voor mensen om te kiezen voor meer plantaardig eten. Zo is uit onderzoek gebleken dat plantaardig voedsel beter is voor de gezondheid.  Ook een groter bewustzijn laat mensen nadenken over wat ze allemaal in hun mond stoppen. We worden steeds meer geconfronteerd met wat we allemaal voorgeschoteld krijgen en dat maakt ons kritischer. De vega trend brengt ook andere producten en meer nieuwe smaken. Het is ook niet meer zo gek als je in een restaurant een vegatarisch gerecht besteld, en het is ook steeds vaker op de kaart te vinden. 2019 maakt het ons makkelijker om aan plantaardige alternatieven te komen. Er komen meer vis en vlees vervangende producten in de supermarkten, zonder dat de smaak verloren zal gaan!  

Trend #4             Schimmels

Paddenstoelen, je gebruikt ze vast al vaak door de pasta of bij je biefstuk. Maar we gaan de paddenstoelen vaker gebruiken. Niet alleen bij je gerechten, maar voortaan ook bij de koffie of de thee. Volgens trendwatchers zullen ze hiervoor gebruikt worden als infusies. Ook zullen de paddenstoelen voortaan te vinden zijn in beauty producten, zo zou er een zeep komen met paddenstoelen!