Waarschijnlijk denkt iedereen weleens “Ik verveel me”. Ook voor de komende zomer ligt verveling op de loer; misschien heb je geen vakantieplannen of ben je na een aantal maanden Corona-quarantaine wel klaar met netflixen. In dit blog delen we daarom onze tips over wat te doen als je je verveelt. Zo hopen we je te inspireren en doe je hopelijk enkele ideeën op over wat je kunt doen als je je verveelt.

Ga verveling tegen en laat je verrassen door yoga!

Een handige tip tegen verveling is om een keer yoga uit te proberen! Het aanwezig zijn in het hier en nu staat centraal bij yoga, wat misschien wel een goed uitgangspunt is na een voorjaar waarin de wereldsituatie voor sommigen zeker de nodige kopzorgen heeft meegebracht. Wellicht is yoga voor jou wel dé manier om eventuele zorgen los te laten en lichamelijke spanningen weg te halen. Bovendien is yoga gemakkelijk thuis te doen en er bestaan vele varianten. Van actieve vormen van yoga tot meer rustige en meditatieve vormen; de mogelijkheden zijn enorm.

Ready, set, yoga!

Om op laagdrempelige manier kennis te maken met yoga, hoef je alleen maar voor een of meerdere goede yogamatten te zorgen zodat je grip houdt en in de flow raakt. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een Youtube tutorial op zoeken en aan de slag gaan. Ben je klaar met je yoga sessie, dan rol je je matje op en leg je hem zo weer weg. Of yoga je nu altijd al aansprak, of je gewoon wil kijken of het iets voor jou is; de zomer van 2020 kan een mooi moment zijn om te starten met yoga tegen verveling. Elke keer dat je je yogamat tevoorschijn haalt en een (korte) yoga sessie voltooit, heb je weer even een momentje voor jezelf gecreëerd om te werken aan je fysieke en/of mentale gezondheid en kun je er weer tegenaan. Je hoeft je deze zomer dan ook niet te vervelen als je jezelf uitdaagt en verschillende vormen van yoga uit gaat proberen.

Ruim op, geef weg en maak jezelf blij

Iedereen kent de clichématige tip tegen verveling “ga je kast opruimen” wel. Opruimen is een hele goede tijdsbesteding als je je verveelt, want je creëert ruimte in je kast, en mogelijk ook overzicht in je hoofd. Bovendien geeft de nieuwe kastruimte mooi aanleiding voor een nieuwe activiteit om te doen als je je verveelt, namelijk shoppen!

Aan deze tip willen we nog wel iets toevoegen; ga even goed na of je iemand nog blij kunt maken met de spullen die je wegdoet. Dit kan deze tip tegen verveling extra leuk maken, want geven “geeft” een goed gevoel! Vooral als je zelf kan zien hoe iemand blij verrast is met jouw oude spullen, kan dit echt een toegevoegde waarde zijn aan je dag.

Begin een ‘walk down memory lane’ wanneer je je verveelt

Wat je kunt doen als je je verveelt, is het oppakken van dingen die je vroeger deed. Las je vroeger graag bepaalde boeken, maar is dit er door de komst van Netflix bij ingeschoten? Speel hier op in en pak deze verloren hobby op. Hetzelfde geldt natuurlijk voor puzzelen, skeeleren, gamen, het verzamelen van tweedehands items et cetera.

Ook kun je vroegere tijden herbeleven door je fotoalbums erbij te pakken, door de muziek op je oude MP3 speler opnieuw te beluisteren of op Spotify te zoeken naar je favoriete artiesten van vroeger. Reken maar dat muziek een boel herinneringen zal losmaken, waar je anders misschien niet meer zo snel aan terugdenkt.

Wat te doen als je je verveelt? Bellen!

In deze tijd is het misschien gebruikelijker om een Whatsappje te sturen naar een vriend of vriendin, een snapchat te versturen of eventueel in een DM te sliden, maar als je je verveelt is het juist een mooie aanleiding om iemand te bellen! Vraag iemand hoe het echt gaat of praat over juw gevoelens. Of gebruik de mogelijkheid die bellen biedt om bij te praten met iemand zonder Whatsapp; wanneer was de laatste keer dat je je (o)ma of (o)pa belde? Wen jezelf bijvoorbeeld aan om de volgende keer dat je je afvraagt “Wat te doen als je je verveelt” steeds een ander persoon te bellen en zo voor jezelf en je dierbaren te zorgen.

Hopelijk weet je nu wat te doen als je je verveelt. Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, of opmerkingen, laat het ons dan weten. We hopen in ieder geval dat je er een mooie zomer van weet te maken.